Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ
Το εργατικό κίνημα έχει πείρα και δύναμη να επιβάλει το δίκιο του

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Εξαρχος μετέφερε την εμπειρία από τα Γιάννενα, όπου οι εργαζόμενοι στις μεγάλες παραγωγικές μονάδες, κόντρα στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, αγωνίζονται για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και σταθερές συμβάσεις εργασίας, 5ήμερη εργασία με ξεκούραση τα Σαββατοκύριακα, εξ ου και μετείχαν καθολικά στη χτεσινή απεργία.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έφτιαξε ένα νομοσχέδιο «αρτιότερο» κι από αυτό που θα επιχειρούσε να φτιάξει η μεγαλοεργοδοσία, εξυπηρετώντας στο ακέραιο τις απαιτήσεις της. Περιγράφοντας, εξάλλου, τι γίνεται σήμερα στους μεγάλους χώρους εργασίας, είπε χαρακτηριστικά ότι «μια βδομάδα θα έπρεπε να δουλεύετε εκεί για να δείτε πόσα απίδια βάζει ο σάκος», απαριθμώντας τις ήδη δυσμενείς συνθήκες εργασίας, που χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο από το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

«Δεν έχουν ανάγκη το νομοσχέδιό σας αυτοί που δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, που δεν βγάζουν τον μήνα, που δεν μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους τον χειμώνα», είπε, υπογραμμίζοντας ότι τα πρόστιμα, οι φυλακίσεις και όποια άλλα μέτρα φέρνει τώρα η κυβέρνηση δείχνουν τελικά τον φόβο της κυβέρνησης και της τάξης που εκπροσωπεί, απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

«Ποιος εμποδίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους να πάνε για δουλειά; Οι απεργοί;», αναρωτήθηκε, καταρρίπτοντας κάθε προσπάθεια προπαγάνδας της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας παράλληλα τα τσιράκια της εργοδοσίας και την τρομοκρατία της, που, όπως είπε, προστατεύει η κυβέρνηση. «Δεν περνάνε αυτά, το εργατικό κίνημα έχει και πείρα και δύναμη να επιβάλει το δίκιο του», τόνισε, προσθέτοντας ότι η εργατική τάξη έχει ανάγκη και θα παλέψει για μισθό και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σταθερό ημερήσιο χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ