Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Στην πρώτη γραμμή για να ανατρέψουμε τον νόμο σας και την πολιτική σας

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς στην τοποθέτησή του τόνισε πως όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει το μαύρο άσπρο, με το παρόν νομοσχέδιο πνίγεται με το σάλιο της με τις φραστικές κορόνες περί προστασίας των εργαζομένων και τα ανεκδιήγητα ότι ισχυροποιείται ένας εργαζόμενος όταν έχει δύο εργοδότες, κοροϊδία που κορυφώθηκε με το θέμα των τριετιών. «Ξεπάγωμα τριετιών λέτε, κι αυτό θα γίνεται αν η ανεργία είναι κάτω από το 10%, αν ο πληθωρισμός το επιτρέπει... Δηλαδή αν το επιτρέψουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι απαιτήσεις τους. Εδώ κόψατε ακόμα και το πενιχρό market pass...», σημείωσε.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «δεν μπορείτε να προσφέρετε καμία προστασία στο λαό εσείς και όσοι υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα. Οπως και στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, εκεί όπου για τρίτη βδομάδα δεν μπορείτε να συμμαζέψετε τίποτα από τις καταστροφές. Και αν δεν ήταν η αλληλεγγύη και ο αγώνας, που σας ανάγκασε να διπλασιάσετε τα μηχανήματα στην περιοχή, δεν θα κάνατε τίποτα».

Και κατέληξε: «Το σύνθημα "μόνο ο λαός σώζει τον λαό" σας προβληματίζει και σας προκαλεί πανικό. Δεν θέλετε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο ο λαός. Εμείς δεν σας κατηγορούμε για ανικανότητα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Μια χαρά ικανοί είστε όταν πρόκειται για τα κέρδη των ομίλων. Με ένα κουμπί, "τρεχάτε ποδαράκια μου" για τους πλειστηριασμούς, ή όταν είναι να ενεργοποιήσετε τα εργασιακά γκέτο. Και με τον ίδιο κυνισμό στέλνετε εργαζόμενους να σακατευτούν. Εμείς το λέμε: Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, με τους εργαζόμενους και τα σωματεία, για να ανατρέψουμε και τον νόμο και την πολιτική σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ