Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κρεσέντο αθλιότητας από Γεωργιάδη - Πλεύρη για να δικαιολογήσουν τον εργασιακό μεσαίωνα
  • Εβγαλαν όλο τους το μένος κατά των εργαζομένων και της απεργίας. Στο πλευρό τους και ο Στίγκας του φασιστικού μορφώματος
  • Αμεση και πληρωμένη απάντηση στις αθλιότητές από τους βουλευτές του ΚΚΕ

Eurokinissi

Το μένος του κατά της εργατικής τάξης και των αγώνων της έδειξε για άλλη μια φορά χτες ο υπουργός Εργασίας Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος σε μια κρίση πανικού, μπροστά και στη μεγάλη χτεσινή απεργία ενάντια στο νομοθετικό του εξάμβλωμα, με ένα παραληρηματικό σόου, που περιείχε απίστευτα ψέματα και συκοφαντίες, έβαλε στο στόχαστρο το ΚΚΕ, τα συνδικάτα που οργανώνουν τους αγώνες των εργαζομένων και το ΠΑΜΕ. Το παραλήρημα συνεχίστηκε και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Θ. Πλεύρη, ενώ άξιος συμπαραστάτης στο αντεργατικό κρεσέντο της κυβέρνησης ήταν και ο πρόεδρος του φασιστικού μορφώματος που ονομάζουν «Σπαρτιάτες», Β. Στίγκας.

Ο υπουργός Εργασίας, προκαλώντας - είναι αλήθεια - άφθονο γέλιο, επιχείρησε να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα και να πείσει ότι «δεν απέργησε κανείς», επειδή όπως είπε «το νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά φιλεργατικό»! Είπε ακόμα ότι έξω από τη Βουλή «δεν υπάρχει ψυχή». Βέβαια, όταν το έλεγε κόντευε 1 το μεσημέρι, δηλαδή είχε ολοκληρωθεί το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Είπε ακόμα ότι «κανείς δεν πήρε είδηση πως σήμερα γίνεται απεργία» και ότι «οι συνδικαλιστές κάνουν απεργία για ψύλλου πήδημα», για να αναφερθεί στην απεργία στο Δημόσιο, που υποτίθεται ότι δεν τους αφορά. Συνέχισε λέγοντας ότι έτσι «απαξιώνονται ακόμα περισσότερο», επιδιώκοντας με αυτά να δικαιολογήσει και το άρθρο στο νομοσχέδιο για το χτύπημα της απεργίας. Είπε ακόμα πως «ο λόγος που έξω δεν υπάρχει κόσμος είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο» και είδαν ότι «δεν καταργείται το 8ωρο και το 5ήμερο». Το παραληρηματικό κρεσέντο συνεχίστηκε, λέγοντας ότι ΠΑΜΕ και ΚΚΕ «γίνατε ρεζίλι» και άλλες τέτοιες αρλούμπες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αντιδρούν μετά τις αθλιότητες Γεωργιάδη

Eurokinissi

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αντιδρούν μετά τις αθλιότητες Γεωργιάδη
Συνεχίζοντας να εκτίθεται, είπε ότι «ούτε ένα σωματείο εργαζομένων στις βιομηχανίες που τους αφορά δεν έχει βγάλει δελτίο Τύπου κατά του νομοσχεδίου», για να επιτεθεί ξανά στο ΠΑΜΕ κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες απεργούς του ΠΑΜΕ», ενώ ...βρήκε ότι «η συγκέντρωση κατά των ταυτοτήτων είχε τριπλάσιο κόσμο από την απεργία»!

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προεδρείο, αντί - ως όφειλε, με βάση τον κανονισμό - να δώσει τον λόγο πρώτα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ ώστε να απαντήσει, προτίμησε να τον δώσει στον πρόεδρο των «μπροστινών» του Κασιδιάρη, που χτες ξεδίπλωσαν τον πραγματικό τους ρόλο ως δύναμη κρούσης του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και στους αγώνες τους.

Πήρε λοιπόν τον λόγο ο Στίγκας για να πει ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις «έχουν τεμπέληδες επαγγελματίες συνδικαλιστές που κάνουν απεργία κατά το δοκούν, κάνουν απεργία όποτε το θυμούνται και πάρουν εντολές».

Τη σκυτάλη από τα φασιστοειδή πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θ. Πλεύρης, κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κλείνουν τους δρόμους», ότι «ενοχλεί την αριστερά να ευημερούν οι εργαζόμενοι», ότι «το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σάς ενοχλεί που θεσμοθετείται ότι οι πρακτικές που συνηθίζετε, να κλείνετε τις εισόδους σε εταιρείες και εργοστάσια και παραβιάζετε το δικαίωμα της εργασίας τους, δεν το έχετε πια. Αυτό που είχε μάθει το ΠΑΜΕ, να κλείνει με τσαμπουκά τις εισόδους, τελείωσε», και άλλα τέτοια φαιδρά.

Το απόλυτο ξεμπρόστιασμα της ΝΔ από βουλευτές του ΚΚΕ

Αυτές οι αθλιότητες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι «είδαμε έναν υπουργό πανικόβλητο, που προσπαθεί να καλύψει τη γενική λαϊκή κατακραυγή με κραυγές και ψέματα που δεν δικαιολογούνται για υπουργό».

Προέτρεψε τον υπουργό να πάει μια βόλτα στον Πειραιά, να δει την καθολική απεργία στα καράβια, στην COSCO, να πάει να δει την απεργία στις βιομηχανίες. «Αλλά, ως εκπρόσωπος της τάξης που αντιπροσωπεύει, πάει με τους ιδιοκτήτες, όπως τον είδαμε προεκλογικά».

«Ερχεται και λέει ο υπουργός ότι το νομοσχέδιο είναι φιλεργατικό. Να μας πει ένα σωματείο που βγήκε και είπε ότι είναι καλό το νομοσχέδιο - καρμανιόλα, που γυρνάει όχι στον Μεσαίωνα αλλά στη δουλεία», συνέχισε, καταγγέλλοντας βέβαια και την πουλημένη ηγεσία των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, που αποτελεί τη θλιβερή εξαίρεση.

Επεσήμανε ότι το 8ωρο έχει καταργηθεί σταδιακά από όλες τις κυβερνήσεις, για να έρθει τώρα η ΝΔ «και δίνετε το ελεύθερο να δουλεύουν 13 ώρες», «ό,τι ζητά η εργοδοσία, ο ΣΕΒ και η ΕΕ τα φέρνετε όλα πακέτο».

Οσο για το αν το νομοσχέδιο αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο: «Είστε σίγουροι; Για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν έχουν μόνιμη σχέση εργασίας με το Δημόσιο ισχύει το εργατικό δίκαιο, άρα είναι στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εργασίας». Και για την εμπάθεια και το μίσος του υπουργού για το συνδικαλιστικό κίνημα: «Ο,τι πέτυχαν οι εργαζόμενοι το πέτυχαν με αιματηρούς αγώνες, αλλά εσείς που ζείτε στα σαλόνια δεν ξέρετε τι ζει ο εργαζόμενος».

Δεν έχουν σχέση με τους εργαζόμενους

Απάντηση έδωσε και στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα αστικά κόμματα που σε όλη τη συζήτηση το μέλημά τους ήταν να εξωραΐζουν τον ρόλο της ΕΕ, διαβάζοντας συγκεκριμένα αποσπάσματα από την Οδηγία που αναφέρει ότι ο συνεχόμενος χρόνος εργασίας περιορίζεται σε 13 ώρες και 11 ώρες ανάπαυση, ότι εξαιρείται το διάλειμμα από τον χρόνο εργασίας και η μετακίνηση συμπεριλαμβάνεται στην περίοδο ανάπαυσης: «Το κατούρημα επιτρέπεται; Στην Ιαπωνία έβαζαν πάμπερς στις πωλήτριες. Ξεφτίλα. Σαν δεν ντρέπεστε!».

Πληρωμένη απάντηση στις αθλιότητες έδωσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος. «Ο κ. υπουργός ζει στον κόσμο του, τον κόσμο τον αστικό, συναγελάζεται με τους καπιταλιστές και φέρνει εδώ την άποψή τους», είπε και πρόσθεσε: «Η εχθρότητα που επέδειξε εδώ ενάντια στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα που παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων έχει οδηγήσει σε πολιτική τύφλωση, και γι' αυτό δεν μπόρεσε να δει τους χιλιάδες απεργούς διαδηλωτές εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα. Εμείς τον παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων, με τους οποίους δεν έχει καμία μα καμία σχέση».

Οσο για τον Θ. Πλεύρη, ο Γ. Μαρίνος τόνισε ότι «γαλουχήθηκε σε ένα αντικομμουνιστικό περιβάλλον. Αλλά σήμερα στην εποχή μας, τέτοιες παρωχημένες αντιλήψεις δεν μπορεί να τις εκστομίζει. Φορέας της μιζέριας είναι η πολιτική της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, η πολιτική που υπερασπίζεται το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Φορέας της μιζέριας είναι η δική τους πολιτική, που έχει οδηγήσει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ 1 εκατομμύριο άνεργοι και να αναζητούν δουλειά, είναι η δική τους πολιτική που έχει διαμορφώσει τον κατώτατο μισθό στα 667 ευρώ καθαρά, είναι η δική τους πολιτική που έχει πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις, είναι η δική τους πολιτική που επεκτείνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι η δική τους πολιτική που έπνιξε τη Θεσσαλία και κατέκαψε την Ελλάδα, γιατί τα μέτρα πρόληψης τα θεωρεί κόστος και εξυπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου».

Γι' αυτό εκτοξεύουν τόσο μίσος ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, επεσήμανε ο Γ. Μαρίνος. Και έκανε σαφές ότι «το ΚΚΕ από τη μέρα ίδρυσής του, το 1918, τη δεκαετία του '20, ήταν πάντα φορέας προόδου. Ακόμα και σε συνθήκες φυλακίσεων και εξοριών, υπερασπιζόταν πάντα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, άνοιγε τον δρόμο για την ανάδειξη των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεών της, για καθιέρωση του 8ωρου, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της δωρεάν Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Την πάτησε σαν ...ΔΑΠίτης

Σαν ...βρεγμένη γάτα επανήλθε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Εργασίας Αδ. Γεωργιάδης και παρουσίασε νέα στοιχεία για την απεργία, και πάλι βέβαια με βάση την ενημέρωση που είχε από την εργοδοσία.

Στις διορθωτικές αυτές δηλώσεις αναγκάστηκε να προβεί μετά το φιάσκο που έπαθε, αφού είδε ότι κατέρρευσαν όσα έβγαζε από το ...στομάχι του, σχετικά με το αν έγιναν ή όχι απεργία και διαδηλώσεις, και ενώ σε πάνω από 50 πόλεις σε όλη τη χώρα ξεχύνονταν χιλιάδες απεργοί.

Ετσι, παραδέχτηκε ότι ...πράγματι «το ΠΑΜΕ έκανε απεργία», αν και πάλι δεν απέφυγε τις κακοτοπιές, αφού τα «στοιχεία» που μετέφερε θύμισαν αυτά που μοίραζαν οι ΔΑΠίτες στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, όταν υποστήριζαν ότι είναι «πρώτη δύναμη» και μετά από λίγες ώρες αποδείχθηκαν μούφα.

Στην απάντησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τον προειδοποίησε ότι «θα σας κάνουμε ρόμπα, γιατί χρησιμοποιείτε στοιχεία σαν εκείνα της ΔΑΠ, που έλεγε ότι είναι πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές και τελικά πρώτη ήταν η ΠΚΣ». Στη συνέχεια του παρέθεσε τα συντριπτικά ποσοστά απεργίας που σημειώθηκαν χτες σε μια σειρά μεγάλα εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς (βλ. σελ. 11).

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι ο μέσος όρος συμμετοχής των εργατών, κυρίως σε βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, όπου καταργείται η κυριακάτικη αργία, έφτασε στο 80%, αποτυπώνοντας την καθολική αντίθεση και αντίδραση των εργαζομένων, και ανανέωσε το ...ραντεβού για τη σημερινή του δευτερολογία, όπου θα δοθούν ακόμα πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμμετοχή στην απεργία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εσταξε «χολή» για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΚΚΕ (2018-01-11 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο (2011-02-15 00:00:00.0)
Σήμερα η πανυγειονομική κινητοποίηση (2011-02-09 00:00:00.0)
Εμμένει στον αυταρχισμό (2008-06-24 00:00:00.0)
«Μπαλάκι» ανάμεσα στα υπουργεία (2000-02-01 00:00:00.0)
"Κλειστόν" και χτες το υπουργείο Γεωργίας (1996-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ