Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Συλλήψεις 5 Βούλγαρων για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας σε 5 άτομα βουλγαρικής εθνικότητας απήγγειλαν χτες οι βρετανικές αρχές.

Οι πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε δικαστήριο του Ουέστμινστερ, με κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Φλεβάρη του 2023.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια από Ελλάδα, Βρετανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Σλοβενία και Τσεχία.

Κατηγορούνται επίσης ότι οργάνωσαν επιχείρηση παρακολούθησης στο Μαυροβούνιο και για δημιουργία πλαστών δημοσιογραφικών ταυτοτήτων.

Στη Βουλγαρία, την ίδια ώρα, αστυνομικοί συγκρούστηκαν στη Σόφια με υποστηρικτές του «φιλορωσικού» εθνικιστικού κόμματος «Vazrazhdane» («Αναγέννηση»), οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη «φιλοδυτική» πολιτική που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση και της ζητούν να παραιτηθεί, όπως και να κλείσουν και οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, κρατώντας βουλγαρικές και ρωσικές σημαίες.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Βουλγαρίας, η οποία αποτελείται από κόμματα που τα προηγούμενα χρόνια αντάλλαζαν βαριές κατηγορίες μεταξύ τους περί διαφθοράς, σκανδάλων κ.τ.λ., έχει ως «συνεκτική ουσία» την πιο αποφασιστική συμμετοχή της Σόφιας στη σύγκρουση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ