Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
Το νομοσχέδιο θα επιφέρει διάλυση της οικογένειας

Η βουλευτής του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή αναφέρθηκε στις κυβερνητικές δηλώσεις περί μνημείων στον «άγνωστο εργοδότη» και τη δήθεν φιλεργατική φύση του νομοσχεδίου και χαρακτήρισε παγκόσμια πρωτοτυπία αυτή την αντίφαση ενός «φιλεργατικού νομοσχεδίου που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας». Τόνισε ότι «το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως προστασία της οικογένειας θα επιφέρει τη διάλυσή της, με αόρατους ή εκ περιτροπής γονείς, που δεν θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους, που εξουθενωμένοι μετά από 15 ώρες, γιατί είναι και οι ώρες μετακίνησης, δεν θα μπορούν να έχουν ποιοτικό χρόνο με αυτά».

Ακόμα σημείωσε ότι το έκτρωμα της κυβέρνησης είναι η χαρά των δουλεμπορικών γραφείων που οι εργαζόμενοι θα κρέμονται στο τηλέφωνο για το πότε και εάν θα κάνουν ένα μεροκάματο και με τι όρους. Εστίασε στο γεγονός ότι οι εργασιακές συνθήκες οδηγούν σε απώλεια δικαιωμάτων στην Κοινωνική Ασφάλιση, σε κατακτήσεις που είχαν μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι και πως ανοίγει ο δρόμος για την απόλυση των εγκύων γυναικών.

Υπογράμμισε ότι δεν είναι ελεύθερη επιλογή και δικαίωμα των εργαζομένων ή να δουλεύουν 8 ώρες και να πεινάνε με μέσο μισθό στα 800 ευρώ ή να δουλεύουν 16 ώρες και να πεθαίνουν πάνω στις μηχανές. Δικαίωμά τους είναι να ζουν με αξιοπρέπεια από τη δουλειά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ