Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να στελεχωθούν πλήρως και άμεσα οι υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και ΔΕΥΑ στη Θεσσαλία

Την άμεση και πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των υπηρεσιών και δομών του δημόσιου τομέα, των ΟΤΑ και ΔΕΥΑ της Θεσσαλίας απαιτούν με Ερώτησή τους προς την υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Χρήστος Κατσώτης, Γιώργος Μαρίνος και Βασίλης Μεταξάς.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:

«Οι πρωτοφανείς καταστροφές στη Θεσσαλία, με τον Θεσσαλικό κάμπο να έχει βουλιάξει στη λάσπη, με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους και ανυπολόγιστες καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες και υποδομές, εκτός από τις τραγικές ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα έφεραν με οξύ τρόπο και την τεράστια υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ και ΔΕΥΑ της περιοχής.

Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης και αποκατάστασης συνδέεται με την άμεση και πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα όλων των δομών Υγείας και του ΕΚΑΒ καθώς και των υπηρεσιών των πληγέντων δήμων και της Περιφέρειας.

Θεωρούμε πως πρέπει αμέσως να προχωρήσουν διορισμοί και προσλήψεις όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, όπως ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, εποπτών Δημόσιας Υγείας, κτηνιάτρων, γεωπόνων, μηχανικών, οδηγών και χειριστών μηχανημάτων, διοικητικών, εργατοτεχνικού προσωπικού καθαριότητας, οικοδόμων, υδραυλικών κ.ά.

Στην κατεύθυνση αυτή και προκειμένου να προχωρήσουν διορισμοί με κατεπείγουσες διαδικασίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και οι πίνακες της προκήρυξης 13Κ για τους ΟΤΑ, του πρόσφατου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, της πρόσφατης προκήρυξης για γιατρούς και υγειονομικούς για τις δομές Υγείας της Θεσσαλίας κ.λπ.

Με βάση την παραπάνω κατάσταση ερωτάται η κα υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε να προχωρήσουν αμέσως όλοι οι αναγκαίοι διορισμοί και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού των απαραίτητων ειδικοτήτων, ώστε να στελεχωθούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες και δομές του δημόσιου τομέα, των ΟΤΑ και ΔΕΥΑ της Θεσσαλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ