Τρίτη 10 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΥΓΕΙΑ
Ενα ακόμα περιστατικό ξυλοδαρμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Κινητοποίηση στη διοίκηση σήμερα Τρίτη στις 12 μ.

Με αφορμή ένα ακόμα περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σήμερα Τρίτη στις 12 μ. οι εργαζόμενοι στα Χειρουργικά - Παιδιατρικά Τμήματα και η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ προχωρούν σε κινητοποίηση στη διοίκηση του νοσοκομείου. Απαιτούν μόνιμο προσωπικό σε όλα τα πόστα, ιατρικό, νοσηλευτικό, τραυματιοφορείς κ.α., όπως και στη φύλαξη του νοσοκομείου.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Χειρουργικά και Παιδιατρικά Τμήματα του νοσοκομείου, «συνάδελφος παιδοχειρουργός εν ώρα υπηρεσίας σε γενική εφημερία του Παίδων "Αγία Σοφία" έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενή. Ο εν λόγω συνοδός, εξοργισμένος από τη διάρκεια αναμονής προς εξέταση του συγγενικού του προσώπου, αφού δημιούργησε αναστάτωση στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών, αποφάσισε να επιτεθεί με κλοτσιές και μπουνιές στον πρώτο γιατρό που έτυχε να περνάει από μπροστά του».

Επειτα από κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, ο εν λόγω δράστης προσήχθη, αφού η παιδοχειρουργός έδωσε τα στοιχεία της και λεπτομέρειες για το περιστατικό, με την προϋπόθεση ότι μετά τη λήξη της εφημερίας της θα μεταβεί στο τμήμα για καταγγελία. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αν και η γιατρός προσπάθησε να ενημερώσει τον διοικητή του νοσοκομείου, εκείνος αρνήθηκε να την συναντήσει.

Οι εργαζόμενοι του ΓΝ Παίδων «Αγία Σοφία» απαιτούν την πλήρη νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, καταγγέλλοντας την αδιαφορία της διοίκησης σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού, καθώς επίσης την ανεπαρκή φύλαξη του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ