Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ» ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οι διαγραφές φοιτητών δεν θα περάσουν!

Επιβολή χρονικών ορίων στη φοίτηση επιχειρούν να βάλουν Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μια σειρά σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως τα Τμήματα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και Ιστορίας - Αρχαιολογίας ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να προχωρούν σε διαγραφές φοιτητών, εφαρμόζοντας το όριο φοίτησης ν+ν/2 για τους εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022 και μετά, ενώ άλλες σχολές ετοιμάζονται να ανακοινώσουν το ίδιο.

Σημειωτέον, το όριο φοίτησης που ψήφισε η κυβέρνηση το 2021 προβλέπει τη διαγραφή των φοιτητών που δεν παίρνουν πτυχίο εντός έξι ετών για τις τετραετείς σχολές (επτά ετών για τις πενταετείς κ.ο.κ.), κάτι που θα πλήξει πρωτίστως τους εργαζόμενους φοιτητές, οι οποίοι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με δουλειά και σπουδές, επιβεβαιώνοντας ακόμα πιο ηχηρά την ταξικότητα της Εκπαίδευσης στο υπάρχον σύστημα.

«Τα Τμήματά μας αποφασίζουν να λειτουργήσουν ως "λαγοί" για την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των κυβερνήσεων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προσθέτουν: «Είναι προκλητικό! Η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν λαμβάνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για να στηρίξουν τους φοιτητές που για διάφορους κοινωνικούς λόγους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Κανένα μέτρο για τους φοιτητές που αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους για να τα βγάλουν πέρα. Στο όνομα της αναβάθμισης απειλούν να μας διαγράψουν, ενώ παράλληλα υποβαθμίζουν συνειδητά τις σπουδές, αφήνοντας τις σχολές μας χωρίς προσωπικό, χωρίς υποδομές για τις ανάγκες μας και προχωράνε μια σειρά μέτρων όπως τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά».

Καταλήγοντας επισημαίνουν ότι «απέναντι στην απαράδεκτη αυτή πολιτική απαντάμε με το δυνάμωμα του συλλογικού αγώνα μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη! Απομονώνουμε παράλληλα τους χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο. Προχωράμε σε Γενικές Συνελεύσεις στις σχολές μας και καθορίζουμε την παραπέρα δράση και απάντησή μας σε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις!

Απαιτούμε:

  • Τα Τμήματα να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφαση! Καμία σκέψη για διαγραφές φοιτητών!
  • Μέτρα στήριξης των φοιτητών από τα Τμήματα ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους!
  • Καμία εφαρμογή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά!
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για μόνιμο προσωπικό και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής για τα μαθήματα και τα εργαστήριά μας».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για γενίκευση των διδάκτρων και στα προπτυχιακά (2020-01-22 00:00:00.0)
Κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά! (2018-03-28 00:00:00.0)
Διαγράφονται άμεσα πάνω από 150.000 φοιτητές (2014-08-23 00:00:00.0)
Μιλάνε προκλητικά για «αιώνιους φοιτητές» και διαγραφές! (2014-03-07 00:00:00.0)
Τουλάχιστον 74 φοιτητές εκτός εστίας! (2014-01-25 00:00:00.0)
Σε εφαρμογή πλευρές του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου (2007-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ