Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απάτη ή λάθος;

Σχεδιασμένη απάτη, ή λάθος, που οφείλεται στην κεκτημένη ταχύτητα της κυβερνητικής δημαγωγίας. Ο λόγος για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για έκδοση 200 δισ. δραχμές προμετόχων, που θα δοθούν σε συνεταιριστικές οργανώσεις των αγροτών και σε αγρότες, σε ευνοϊκή τιμή και τα οποία θα μπορούν να ανταλλαχτούν με μετοχές της ΑΤΕ κατά την είσοδο της τελευταίας στο Χρηματιστήριο. Μία κίνηση, την οποία ο «Ρ» είχε καταγγείλει σαν επιχείρηση εξαγοράς των αγροτών, ή, για την ακρίβεια, της ψήφου των αγροτών στις επερχόμενες εκλογές.

Τώρα, όμως, αποκαλύπτεται ότι οι ψηφοθηρικές αυτές εξαγγελίες της κυβέρνησης βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Οπως έγραψε η χθεσινή «Καθημερινή» και επιβεβαίωσαν αρμόδιοι παράγοντες, η έκδοση των προμετόχων αυτών προσκρούει στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει πέρσι η κυβέρνηση, όταν και πάλι είχε εκδώσει προμέτοχα 320 δισ. δραχμών ανταλλάξιμα με μετοχές των προς ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ.). Κατά την έκδοση αυτή, είχε αναλάβει τη δέσμευση, να μην εκδώσει νέα προμέτοχα, πριν παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία έκδοσής τους. Δηλαδή, πριν από το 2004!

Εχουμε, λοιπόν, όλο το δικαίωμα να διερωτηθούμε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα προσπάθεια εξαπάτησης των αγροτών, ή σε λαθεμένους χειρισμούς, οι οποίοι, όμως, και πάλι αποβλέπουν στην εξαπάτηση, με το στοιχείο της εξαγοράς βέβαια;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ