Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
Με τμήματα 26 και 27 μαθητών «κουκουλώνονται» τα κενά

Στη δημιουργία τμημάτων με 26 και 27 μαθητές οδηγεί η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μείωση των τμημάτων της Β' τάξης στο 5ο Γυμνάσιο Ιλίου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Να παρθεί πίσω η απόφαση και να προσληφθούν άμεσα εκπαιδευτικοί προκειμένου να καλυφθούν τα κενά ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Ιλίου. Οπως τόνισε ο επικεφαλής της, Νίκος Σταματόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Ελλάδα 94,3», την Παρασκευή, τα τμήματα από 5 γίνονται 4, με αυτήν τη μείωση να έχει ως αποτέλεσμα από τους 20 - 21 μαθητές ανά τάξη, ο αριθμός να ανεβαίνει σε 26 στα δύο τμήματα και σε 27 στα άλλα δύο.

Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση που πλήττει πάρα πολύ άσχημα το εκπαιδευτικό έργο και τη μόρφωση των παιδιών, υπογράμμισε ο Ν. Σταματόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτή η κατάσταση, που αφορά και άλλα σχολεία του δήμου, αλλά και όλης της Αθήνας, εντάσσεται στη λογική που αντιλαμβάνεται την Εκπαίδευση ως κόστος.

Χαρακτήρισε την αντίδραση της δημοτικής αρχής από τυπική έως χλιαρή, ενώ τόνισε ότι από την πλευρά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου κατέθεσε πρόταση για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με συνεδρίαση στις αρχές της επόμενης βδομάδας προκειμένου να αποφασιστεί άμεσα διαμαρτυρία για να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προκειμένου να παρθεί πίσω η απόφαση μείωσης των τμημάτων, η ημερομηνία εκτέλεσης της οποίας λήγει στις 20 Οκτώβρη, αλλά και για να προσληφθούν εκπαιδευτικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ