Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Ο αξέχαστος φίλος μας ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης από την Καλαμαριά, ήταν στοργικός σύζυγος και πατέρας. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και της Εθνικής Αντίστασης, για τα οποία στην Κατοχή αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΕΛΑΣ.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του Ειρήνη και τα παιδιά του Αλέξη, Ελένη, Γιώργο, Δήμητρα και στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οικογένεια Κώστα Χάρη

* * *

H ΚΟΒ Αν. Πέτρας Αρτας προσφέρει στην Κομ. Οργάνωση Αρτας 40.000 δρχ. στη μνήμη του αγωνιστή ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ. Το 1943 εντάχθηκε στο ΕΑΜ, δούλεψε δραστήρια στην οργάνωση του χωριού του και μόλις συγκροτήθηκε η πρώτη ομάδα του ΕΛΑΣ στην περιοχή πέρασε στις γραμμές της. Ελαβε μέρος σε όλες τις μάχες που έγιναν ως τον Απρίλη του 1944. Το Μάη του ίδιου χρόνου συγκροτήθηκε ομάδα θανάτου από 13 πατριώτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Σπύρος Βασιλάκης. Σε μία επικίνδυνη αποστολή εξόντωσαν γερμανική ομάδα, η οποία είχε επικεφαλής ανθυπολοχαγό και υποστηριζόταν από πυροβόλο.

Μετά τη Βάρκιζα συνέχισε τον πολιτικό αγώνα, πάντα πιστός στο Κόμμα ως το θάνατό του.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΥ, ο Αθανάσιος Παπαθανασίου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Γούβας, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΡΛΑΤΖΗΣ γεννήθηκε το 1900 στο χωριό Σπήλαιο Γρεβενών. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε αιχμάλωτος το 1949. Εξορίστηκε στα Γιούρα.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, το 1958 κατόρθωσε να φύγει για την Πολωνία, όπου ζούσε η οικογένειά του.

Πέθανε στην Πολωνία το 1977.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΡΛΑΤΖΗΣ γεννήθηκε το 1930. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και λοχαγός στις ομάδες Πολιτικών Επιτρόπων του ΔΣΕ στην περιοχή Γρεβενών.

Σκοτώθηκε το 1949.

Στη μνήμη τους η Παναγιώτα σύζυγος Γεωργίου Ταρλατζή και η κόρη της Μαρία προσφέρουν 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Τιμώντας τη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών, οι οποίοι πολέμησαν με αυταπάρνηση ενάντια στους κατακτητές και τους «συμμάχους» μας για τη λευτεριά της πατρίδας, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό: ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ και ΣΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΣΤΑ ΓΚΡΙΖΩΤΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΛΩΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΡΔΩΣΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΡΣΟΥ, προσφέρω 10 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μιλτιάδης Πελώνης (Οδυσσέας)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ