Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Προσλήψεις εδώ και τώρα για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο!

Αγωνιστικά υποδέχθηκαν χτες τον υπουργό Υγείας, αντιδρώντας στην υποβάθμιση μέχρι διάλυσης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Συνέχεια με συλλαλητήριο την Παρασκευή 20/10

Με παράσταση διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν τον υπουργό Υγείας εργαζόμενοι, υγειονομικοί, συνταξιούχοι και άλλοι εργαζόμενοι, χτες το πρωί, στο Ηράκλειο της Κρήτης, διατρανώνοντας τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και αύξηση της χρηματοδότησης, και ξεκαθαρίζοντας ότι θα σταθούν εμπόδιο σε κάθε μεθόδευση της κυβέρνησης να κλείσει κάποιο από τα νοσοκομεία του νησιού. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, Κέντρων Υγείας Κρήτης και μέλη της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, διεκδικώντας εδώ και τώρα ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και αύξηση της χρηματοδότησης και να μην τολμήσει η κυβέρνηση να κλείσει κανένα νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας πραγματοποιούσε σύσκεψη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τις Ιατρικές Ενώσεις Ηρακλείου και τις διοικήσεις του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, στο φόντο των οξυμένων προβλημάτων λειτουργίας του τελευταίου, με κλινικές και ιατρεία να κινδυνεύουν με κλείσιμο, λόγω της έλλειψης προσωπικού και της υποστελέχωσης. Ηδη, άλλωστε, τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου έχουν ανασταλεί εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Μετά τη σύσκεψη, μάλιστα, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ως «διέξοδο» την πρόσληψη με ...μπλοκάκι ιδιωτών αναισθησιολόγων για ένα τρίμηνο (!) ώστε να επαναλειτουργήσουν τα 4 χειρουργικά κρεβάτια του νοσοκομείου. Παράλληλα, επανέλαβε τις αόριστες χιλιοειπωμένες υποσχέσεις για προκήρυξη θέσεων προσωπικού για όλες τις ειδικότητες το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχολιάζοντας αυτήν την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας: «Εφερε σαν λύση την ίδια δοκιμασμένη πολιτική των μπαλωμάτων για ακόμα μια φορά».

Καταγγέλλοντας μάλιστα τον κυβερνητικό εμπαιγμό ανέφερε: «Η προσπάθεια του υπουργού να εμφανίσει τα αποτελέσματα της πολιτικής του (παραιτήσεις γιατρών, νοσηλευτών κ.ά., αδυναμία εξεύρεσης υγειονομικού προσωπικού) σαν την αιτία, την ώρα που απαξιώνεται συνειδητά ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα Υγείας, με ολέθριες συνέπειες που έχει για τον λαό, δείχνει ότι υλοποιείται ένα διαχρονικό σχέδιο συρρίκνωσης των δημόσιων δομών, συγχωνεύσεων κλινικών - τμημάτων (όπως ειπώθηκε για τα νοσοκομεία του Λασιθίου), κατηγοριοποίησης νοσοκομείων, εμπορευματοποίησής τους».

Κάλεσε παράλληλα τους υγειονομικούς του ΠΑΓΝΗ, όπως και όλους τους Ηρακλειώτες, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Βενιζέλειου, συνολικά στους υγειονομικούς που δίνουν μάχη για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους χωρίς πληρωμές.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις με στάση εργασίας των εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και την Παρασκευή 20 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας με πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Μ. Συντυχάκης: «Τρύπιο σωσίβιο» οι υποσχέσεις της κυβέρνησης

Τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας σχολιάζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Κρήτης του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, σημειώνοντας πως πρόκειται για «τρύπιο σωσίβιο», αφού πρόκειται για «λύσεις» που αφορούν προσλήψεις με μπλοκάκι 3 ιδιωτών αναισθησιολόγων για ένα τρίμηνο.

«"Ηλθον, είδον και απήλθον". Αυτή είναι η ουσία της επίσκεψής του. Και είναι λογικό, αφού εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο που εφαρμόζεται αυτό το διάστημα - σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης - με το κλείσιμο νοσοκομείων σε όλη την Κρήτη, την υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, την παράδοσή τους στα νύχια των εμπόρων, σε βάρος της υγείας όλου του λαού της Κρήτης», σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Τη στήριξή της στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των υγειονομικών και όλου του λαού «που ξεδιπλώνονται κάθε μέρα σε κάθε νοσοκομείο και πόλη της Κρήτης για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους», εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ