Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΕΣΒΟΣ
«Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί»

Με μια μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση και πορεία, πλήθος λαού και νεολαίας έστειλαν και από τη Μυτιλήνη μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Με συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών» και «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί» οι διαδηλωτές απαίτησαν να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης και να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στο πλευρό του Ισραήλ.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, των σωματείων και φορέων έδωσαν δυναμικό «παρών» και πρόσφυγες όλων των ηλικιών από την Παλαιστίνη, φορώντας τις παραδοσιακές μαντίλες τους, κρατώντας σημαίες της χώρας και φωνάζοντας τα συνθήματά τους για λευτεριά και ανεξαρτησία. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Νάσος Γαλής, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, η Τζώρτζια Ρασβίτσου, μέλος της κίνησης «Μνήμη και Δράση», η Κατερίνα Βλάμου, μέλος τους ΔΣ του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, και ο Γιώργος Αλεξίου, πρόεδρος του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.

Ο Δημήτρης Ευσταθίου, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, κατά την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Οχι τώρα, αλλά εδώ και δεκαετίες, η θέση του ταξικού εργατικού κινήματος είναι με τους λαούς και όχι με τους δολοφόνους τους». Εκφάζοντας «τον αποτροπιασμό μας για τις δολοφονικές ενέργειες του κράτους του Ισραήλ», ξεκαθάρισε ότι «δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού» και γι' αυτό «απαιτούμε να μην εμπλακεί η Ελλάδα με κανέναν τρόπο. Να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα που είναι με ΝΑΤΟική δύναμη στην περιοχή, να μην έχει καμία σχέση η χώρα μας με τη δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου και να μην τολμήσει ο πρωθυπουργός να πατήσει το πόδι του στο κράτος του Ισραήλ νομιμοποιώντας τις απάνθρωπες ενέργειές του. Είμαστε εδώ σήμερα για να γίνουμε η φωνή όλων αυτών που τους την έχουν στερήσει. Των άνω των 6 εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων, που πολλοί από αυτούς πέρασαν ή είναι τώρα εγκλωβισμένοι στο νησί μας, των άνω των 100.000 νεκρών Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά, των χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων».

Ακολούθησε πορεία προς το Μνημείο Ειρήνης και Φιλίας, όπου μέλη του Εργατικού Κέντρου μαζί με Παλαιστίνιους πρόσφυγες τοποθέτησαν σημαίες της Παλαιστίνης, με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» να δονεί την ατμόσφαιρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (2023-10-18 00:00:00.0)
Να ηχήσει παντού το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!» (2023-10-17 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις - πικετοφορίες αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις (2008-12-31 00:00:00.0)
Να εκφραστεί με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη (2008-12-30 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη» (2004-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ