Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Σάμου

Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, καθώς τα δουλεμπορικά κυκλώματα αξιοποιούν, από τη μια, την απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας και, από την άλλη, την προσπάθεια των ξεριζωμένων να ξεφύγουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τις οποίες στηρίζουν η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις. Ετσι, και την Τρίτη στην περισυλλογή 47 μεταναστών και προσφύγων, μεταξύ των οποίων και μίας νεκρής γυναίκας, που επέβαιναν σε λέμβο, προχώρησε το Λιμενικό, σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου. Στη λέμβο επέβαιναν 14 άντρες, 17 γυναίκες, 5 αγόρια και 11 κορίτσια.

Οι ξεριζωμένοι μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου και αφού παραδόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν στην κλειστή δομή - «φυλακή». Η νεκρή γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου εντοπίστηκε η λέμβος, διεξήχθησαν έρευνες από ναυαγοσωστικό σκάφος αφού, κατά δήλωση των διασωθέντων, ο χειριστής της λέμβου έπεσε στη θάλασσα και αγνοείται, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί καταστράφηκε.

Στην ίδια δομή - φυλακή της Σάμου την Τρίτη το βράδυ, μετά το χτύπημα που έγινε στο νοσοκομείο της Γάζας και τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από αραβικές χώρες διαμαρτυρήθηκαν. Ακολούθησε επέμβαση της αστυνομίας, που συνέλαβε και πέντε κατατρεγμένους που κατηγορούνται «για διέγερση σε βιαιοπραγίες, διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ