Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Ηθελαν νεκρούς» για να χτυπήσουν το αγωνιστικό Συνδικάτο

Ο Μύρων Σημαντήρης, πρώην μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, κατέθεσε χτες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβρη του 2013. Ο μάρτυρας δεν ήταν παρών στη δολοφονική επίθεση, αλλά είχε καταθέσει και στην προανακριτική διαδικασία, εκτός από το πρωτόδικο δικαστήριο, για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους.

Αναφέρθηκε και χτες σε γενικότερες απειλές που έρχονταν από κάποιους εργολάβους και μέλη της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη, ήδη από το 2012, καλλιεργώντας κλίμα, και επίσης στην πληροφορία που είχαν έναν χρόνο πριν την επίθεση «για ένα ραντεβού της Χρυσής Αυγής με συγκεκριμένους εργοδότες, όπου δόθηκαν χρήματα με σκοπό να τελειώσει το Συνδικάτο στον χώρο και, όπως αποδείχθηκε, αυτό ήταν απόλυτα αληθές. Εμείς ενημερώσαμε τον εισαγγελέα και τον λιμενάρχη Πειραιά, και έτσι το καθυστερήσαμε, έναν χρόνο πριν το χτύπημα».

Ο Μ. Σημαντήρης κατέθεσε επίσης ότι «με τη δομή που είχε η ναζιστική οργάνωση, μια στρατιωτικού τύπου δομή, θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά». «Από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, κανείς δεν κάνει καμία κίνηση αν δεν πάρει τη γραμμή του αρχηγού, είναι στρατιωτάκια», πρόσθεσε, θυμίζοντας τη δολοφονία του Φύσσα, την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες κ.ά. Μάλιστα ανέφερε ότι τα ονόματα των εργοδοτών που έδωσαν χρήματα στη ΧΑ για την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκτός από το πρωτόδικο δικαστήριο, είχαν κατατεθεί και προανακριτικά από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σ. Πουλικόγιαννη, χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τη ΧΑ εναντίον του Συνδικάτου, διάψευση ή κάποια μήνυση... Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι αν δει κανείς το σημείο της επίθεσης στον κεντρικότερο δρόμο του Περάματος «είναι ενέδρα κανονική, θεωρούμε ότι από θαύμα δεν είχαμε νεκρούς συναδέλφους, όλα τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι, που σήμαινε ότι ήθελαν νεκρούς ή νεκρό συνάδελφο». «Το οποιοδήποτε εργαλείο όταν σας κοπανάω στο κεφάλι μπορεί να γίνει φονικό», συμπλήρωσε, για να καταλήξει επισημαίνοντας ότι ο Ι. Λαγός, τότε στέλεχος της ΧΑ, το είχε προαναγγείλει, στο γνωστό βίντεο όπου μιλούσε για τους «λακέδες του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ