Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Πλημμύρισαν αίθουσες και μπάνια της φοιτητικής εστίας από τη βροχή

Αμεσα μέτρα απαιτεί η Περιφερειακή Οργάνωση της ΚΝΕ

Μπάνια που έσταζαν νερά ακόμα και από τα φωτιστικά, με ό,τι κινδύνους αυτό μπορεί να συνεπάγεται, εστιατόριο που από τα ταβάνια του εξωτερικά έτρεχαν νερά τα οποία συσσωρεύονταν έξω απ' αυτό, δυσκολεύοντας την πρόσβαση, και διάδρομοι που πλημμύρισαν δίπλα από αίθουσες με αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την εκπαιδευτική διαδικασία, ήταν οι εικόνες που άφησε πίσω της η έντονη βροχή το βράδυ της Τρίτης στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.

«Τα παραπάνω δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα μίας χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης του Πανεπιστημίου, που οδηγεί τα κτίρια σε αυτήν την κατάσταση. Σε όλο το Πανεπιστήμιο οι τοίχοι έχουν σκάσει, στάζουν με την πρώτη ψιχάλα, ενώ προκύπτουν ερωτήματα και σχετικά με την ασφάλειά τους.

Ευθύνες βαραίνουν τόσο τη σημερινή όσο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και την Πρυτανεία. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από αισθητικές παρεμβάσεις που κάνει η Πρυτανική Αρχή στην εστία και σε όλο το Πανεπιστήμιο», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Οργάνωση Πανεπιστημίου Πάτρας της ΚΝΕ και απαιτεί: «Εδώ και τώρα να δοθούν τα απαραίτητα χρήματα ώστε να αναβαθμιστούν όλες οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια σκηνικά με την πρώτη βροχή. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν την ανάγκη για αναβάθμιση των υποδομών, με κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των Τμημάτων, στην Πρυτανεία και στην Περιφέρεια. Ολοι τους μας λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνουν αυτά. Υπάρχουν όμως λεφτά για να προχωρούν οι μπίζνες μέσα στα εργαστήρια μέσω του ΕΛΚΕ και όχι για τις δικές μας ανάγκες. Το "ενδιαφέρον" τους για τους φοιτητές είναι επιλεκτικό.

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Διεκδικούμε εδώ και τώρα αναβάθμιση και συντήρηση όλων των υποδομών. Να ανεγερθούν νέα, σύγχρονα κτίρια και εστίες με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε οι φοιτητές να μην είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ