Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Ταυτισμένοι με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Δηλώσεις καλλιτεχνών οι οποίοι μετείχαν στη μεγάλη συναυλία που έγινε στη Θεσσαλονίκη

Στη διάρκεια της μεγάλης συναυλίας αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης, τη Δευτέρα βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους, οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος σ' αυτή τη μοναδική λαϊκή διεθνιστική εκδήλωση κατέθεσαν την ψυχή τους με τη μουσική και το τραγούδι τους, αλλά μας είπαν και λίγα λόγια, για να δηλώσουν την ταύτισή τους με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα. Για να καταδικάσουν τη φρίκη και την κτηνωδία του πολέμου και αυτούς που τον τροφοδοτούν.

Πασχάλης Τερζής: «Είναι χρέος όλων μας να είμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, γιατί, όπως βλέπετε, δίπλα απ' το σπίτι μας σκοτώνονται μικρά παιδιά και η αδικία είναι μεγάλη. Οπως μπορεί ο καθένας μας, πρέπει να αντισταθούμε γιατί σήμερα ο πόλεμος είναι σ' αυτούς, αύριο μπορεί να γίνει σ' εμάς».

Κώστας Πρατσινάκης: «Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος θέλει να αισθάνεται ότι ζει και αναπνέει ελεύθερος και θέλει κάθε τερατώδες που συμβαίνει γύρω του να σταματήσει. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσει ο όλεθρος που έχουν εξαπολύσει ενάντια στην Παλαιστίνη είναι να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια εκδήλωση. Εύχομαι να ευαισθητοποιηθούν όλοι - αν και στην Ελλάδα θεωρώ ότι είμαστε σε καλό επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες - για να βοηθήσουμε κι εμείς να αναδειχτεί το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση για να γίνει επιτέλους κάτι».

Βασίλης Κασούρας: «Υπερασπιζόμαστε κι εμείς τον παλαιστινιακό λαό, όπως και όλος ο κόσμος. Εγώ πιστεύω ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Στέλνουμε μήνυμα στην Παλαιστίνη και σ' όλο τον κόσμο ότι αυτή η αμερικανική πολιτική και ο πόλεμος που έχουν ξεσηκώσει σ' όλη την υφήλιο πρέπει να σταματήσει. Οι λαοί πρέπει να ζουν με ειρήνη».

Βασίλης Παϊτέρης: «Η συμμετοχή μου εδώ απόψε είναι για να δώσω το μήνυμα να μην υπάρχει ρατσισμός στον κόσμο κι αυτή η φοβία που δημιουργούν οι μεγάλοι. Ο ρατσισμός ξεκινά και καλλιεργείται από τους μεγάλους, απ' αυτούς που διοικούν, γιατί εξυπηρετεί δικά τους συμφέροντα. Γι' αυτό γίνονται οι πόλεμοι, γι' αυτά τα συμφέροντα. Λυπάμαι γι' αυτά που γίνονται. Εύχομαι ο Θεός να τους βάλει λίγο μυαλό και να σταματήσουν να σκοτώνουν γυναικόπαιδα. Ολοι αυτοί που δημιουργούν αυτά τα σοβαρά προβλήματα στους λαούς και στην ανθρωπότητα είναι παράφρονες».

Ανθή Τατσιούλη: «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σ' όλο τον κόσμο, ν' ακούγεται παντού η φωνή αυτή. Περισσότερο για τα παιδιά μας, γιατί αν δεν κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις, τις διαμαρτυρίες, θα ξεχάσουν τα πάντα και θα αδιαφορούν, όπως αδιαφορούν σήμερα άλλοι λαοί. Εμείς οι Ελληνες τουλάχιστο σ' αυτόν τον τομέα πρωτοπορούμε.

Η βία και η αδικία που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη αλλά και οι άλλοι πόλεμοι, δίπλα μας η Γιουγκοσλαβία, λίγο πιο μακριά το Αφγανιστάν, όλα ξεκινούν από το ΝΑΤΟ. Και γι' αυτό το πράγμα μόνο, να επισημάνουμε δηλαδή την ευθύνη και ενοχή του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, εκδηλώσεις σαν την αποψινή είναι πολύ θετικές».

Μαρία Φωτίου: «Ο πόλεμος, η αδικία, τα οικονομικά συμφέροντα, ο ιμπεριαλισμός, που σκοτώνει ψυχές και λαούς, είναι χωρίς τέλος. Και ο αγώνας είναι ατέλειωτος. Ο παλαιστινιακός λαός σήμερα είναι στη σειρά των θυμάτων. Κινδυνεύουμε όλοι μας ανά πάσα στιγμή, το γνωρίζουμε αυτό και γι' αυτό αγωνιζόμαστε, καθένας όπως μπορεί. Εμείς με το τραγούδι και οι Παλαιστίνιοι με πέτρες, σφεντόνες και μ' ό,τι άλλο μέσο μπορούν».

Ροντίνα Κάντραλη: «Θέλουμε να αναδείξουμε το θέμα της ειρήνης με το δικό μας τρόπο. Είμαι πολύ νέα ακόμα αλλά ξέρω ότι πολλοί νέοι άνθρωποι, κι εγώ μαζί τους, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Θεωρώ ότι οι σφαγές που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους είναι απαράδεκτα πράγματα...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ