Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΑΡΑΤΣΙ ΟΣΔΕ
Στην Καρδίτσα δεν περνάει...

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, όπου καταγγέλλεται η παρανομία της κυβέρνησης και της ΠΑΣΕΓΕΣ

Αρνούνται οι αγρότες της Καρδίτσας να πληρώσουν τα βαριά τέλη που επέβαλαν παρανόμως και αυθαίρετα το υπουργείο Γεωργίας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ στη συμπλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων). Ο εκβιασμός, πως αν δεν πληρώσουν το «χαράτσι» για να γίνουν τα χαρτιά, θα χάσουν την επιδότηση, δεν περνάει στα χωριά της Καρδίτσας. Οι υπάλληλοι που επιφορτίστηκαν με το έργο παραλαβής των δηλώσεων, φεύγουν άπραγοι, αφού βρίσκουν τα κτίρια που ορίστηκαν ως χώροι υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ (κοινοτικά γραφεία, γραφεία συνεταιρισμών), υπό κατάληψη, ή σε κάποιες περιπτώσεις καλούνται να εγκαταλείψουν το χωριό... Κι όπως γίνεται γνωστό, κλίμα αγανάκτησης και οργής για τη νέα αυτή φορο - εισπρακτική μεθόδευση που σκαρφίστηκε η κυβέρνηση, επικρατεί και στις υπόλοιπες αγροτοκτηνοτροφικές περιοχές της χώρας.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της χώρας δεν έχουν άδικο και δικαίως εξοργίζονται από τη μεταχείριση που τους επιφυλάσσεται, αφού τα χρήματα για τη διαχείριση των επιδοτήσεων ΟΣΔΕ υποχρεούται να καταβάλει το κράτος, δηλαδή η κυβέρνηση. Από την πλευρά τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουν να γίνει πράξη η συγκεκριμένη παράνομη φορο - εισπρακτική μεθόδευση. Δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν αυτά τα άγρια χαράτσια και μπορούν να καταφύγουν και στη Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα οφείλουν να απαιτήσουν να παραμείνει η διαχείριση των επιδοτήσεων στους συνεταιρισμούς, αλλά το κόστος να το καλύπτει εξ ολοκλήρου, όπως άλλωστε οφείλει, το κράτος.

Το θέμα αυτό επανέφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, καταθέτοντας σχετική Επίκαιρη Ερώτηση. Στην Επίκαιρη Ερώτηση που υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Σπύρος Στριφτάρης, τονίζονται τα εξής: «Με δόλιο και παράνομο τρόπο η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την ΠΑΣΕΓΕΣ μεταφέρει τα έξοδα επεξεργασίας των στοιχείων για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) στους παραγωγούς. Αποτέλεσμα είναι να επιβαρυνθούν οι παραγωγοί με πάνω από 440 εκατ. ευρώ για έξοδα που σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανονισμούς, βαρύνεται ο κοινοτικός και κρατικός προϋπολογισμός.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας:

  • Γιατί τα χρήματα που χρωστάει το κράτος στην ΠΑΣΕΓΕΣ για τη διαχείριση του ΟΣΔΕ, τα φορτώνει στους παραγωγούς;
  • Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει αυτή η παρανομία σε βάρος των παραγωγών, εκτός και πιστεύει ότι η συμπλήρωση μιας αίτησης κοστίζει 100 ευρώ κατά μέσο όρο;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ