Τρίτη 24 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σηματοδοτεί εκμετάλλευση, εμπόδια και κινδύνους για τον λαό

Τη στήριξη μόνο της κερδοφορίας μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας στον όμιλο «Grimaldi». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης την περασμένη Παρασκευή, παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα.

«Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε "εκτόξευση της Ηγουμενίτσας και όλης της Ηπείρου" ως αποτέλεσμα της πώλησης και των επενδύσεων που αυτή θα επιφέρει, αποκρύβοντας τον ταξικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης», σημειώνει η Κομματική Οργάνωση και τονίζει: «Η παράδοση του 67% του λιμανιού, μαζί με τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα στον ιδιώτη επενδυτή, σηματοδοτεί έναν νέο γύρο αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων», υπενθυμίζοντας τη χειροτέρευση των όρων εργασίας και αμοιβής σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπως στο λιμάνι του Πειραιά.

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι τα νέα επενδυτικά σχέδια για την τουριστική αξιοποίηση θα ορθώσουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην αναψυχή και την ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα.

Πρόσθετα, οι αυτοαπασχολούμενοι θα φορτωθούν τις συνέπειες από την όξυνση του ανταγωνισμού και τη συγκέντρωση της τουριστικής πίτας, ενώ οι ψαράδες θα πληρώσουν ακριβά τις σημερινές λιμενικές υποδομές, όπως δείχνει και το αντίστοιχο παράδειγμα στο λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η αξιοποίηση του λιμανιού ως πύλη εισόδου - εξόδου ΝΑΤΟικών στρατευμάτων για την εξυπηρέτηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών μετατρέπει την περιοχή σε μαγνήτη αντιποίνων.

Η ΚΟ καλεί παράλληλα σε επαγρύπνηση τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας για την αποτροπή εγκατάστασης μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι, δίπλα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, επισημαίνοντας ότι αυτή θα επιφέρει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων. Την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ξεπούλημα του λιμανιού την χαρακτηρίζει στήριγμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, γιατί αναπαράγει αυταπάτες για δήθεν καλές για τον λαό ιδιωτικοποιήσεις.

«Απέναντι σε όλες αυτές τις πλευρές της ανάπτυξης, που τελικά τσακίζει τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων, το ΚΚΕ και τα μέλη του μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές για να ανασχεθούν οι αρνητικές συνέπειες για τον λαό, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν και παίρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς (2023-03-22 00:00:00.0)
Λήγει σήμερα η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ (2022-09-22 00:00:00.0)
Στη ΜΕΘ τουρίστας που είχε εισέλθει στη χώρα με αρνητικό τεστ (2021-06-03 00:00:00.0)
Λιμάνι για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων (2020-10-01 00:00:00.0)
Ακόμη ένα «βήμα» δεσμεύσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους (2017-10-24 00:00:00.0)
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ (2010-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ