Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Στηρίζει κυβέρνηση με την «ακυβερνησία»

Το ιδεολόγημα της «ακυβερνησίας» επαναφέρει με ένταση ο Κ. Καραμανλής προκειμένου αφ' ενός να υποβοηθήσει την κυβέρνηση να ξεπεράσει τα προβλήματα «συντονισμού» της και αφ' ετέρου να προετοιμάσει το έδαφος για μια «στιβαρή διακυβέρνηση» από τη ΝΔ. Ο άλλος πυλώνας του δικομματισμού προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσεταιριστεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, τους υψηλούς τόνους και την «αντικυβερνητική ρητορική», για να πείσει ότι τάχα διαφοροποιείται από την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της τακτικής αποτέλεσε η χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ σε προεκλογική συγκέντρωση της ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ. Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι «η κυβέρνηση αυτή, από τις εκλογές ως σήμερα, δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις, δεν μπορεί να κυβερνήσει», ενώ κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη πως «αδυνατεί να συντονίσει το κυβερνητικό έργο, και προσπαθεί να γαντζωθεί, για λίγο ακόμα, στην εξουσία». Κατήγγειλε ότι «καλλιεργεί κλίμα πολιτικής οξύτητας, φανατισμού και εκλογολογίας, για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και να φοβίζει τους επίδοξους δελφίνους», ενώ «αποκάλυψε» ότι «αναζητά σενάρια υπονόμευσης της ΝΔ και αφανισμού της Αριστεράς». Από την άλλη προεξόφλησε ότι το κόμμα του είναι η επόμενη κυβέρνηση επικαλούμενος έμμεσα... τα γκάλοπ. «Η ΝΔ είναι σήμερα η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στον τόπο μας. Σήμερα η ελληνική κοινωνία πιστεύει ότι είμαστε η επόμενη κυβέρνηση. Σήμερα, οι περισσότεροι Ελληνες θέλουν ν' αναλάβουμε εμείς την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου», είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους ΔΑΠίτες είπε ότι «περιμένουμε το νέο μήνυμά σας να είναι ακόμη πιο ισχυρό», ενώ επέμεινε στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, στη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, στην οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΑΕΙ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος σε ανάλογη συγκέντρωση της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, τονίζοντας πως «είναι ολοφάνερο και αδιαμφισβήτητο ότι το πολιτικό σκηνικό στη χώρα αλλάζει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Δημιουργείται μία νέα πολιτική πραγματικότητα, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ παραπαίει και γίνεται συνείδηση σε όλους, ότι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πορεία του τόπου είναι η ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ