Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ
Πολιτικό μνημόσυνο Τηλέμαχου Γαβριηλίδη

Τον άξιο κομμουνιστή, που έφυγε πρόωρα, τίμησαν σε εκδήλωση, που οργάνωσε η ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ

Εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο για τον σ. Τηλέμαχο Γαβριηλίδη που έφυγε πρόωρα, πριν έξι μήνες, διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Γερμανίας του ΚΚΕ, της οποίας υπήρξε γραμματέας, ενώ ήταν και μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Κυριακή, 14 Απρίλη 2002, σε μεγάλη αίθουσα πολιτιστικού κέντρου στη Φραγκφούρτη, η οποία και γέμισε ασφυκτικά από Ελληνες μετανάστες, συντρόφους και φίλους του Τηλέμαχου. Ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας με επικεφαλής την Μαρία Καλλινίδου. Κι ακόμα, από το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν η Μπρούνι Φρέιζεν, μέλος του Προεδρείου (ΚΕ) του Κόμματος, και αντιπροσωπεία της ΚΟ Βελγίου του ΚΚΕ, ενώ την ΚΕ του ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του.

Ηταν εκεί, επίσης, η σύζυγος του σ. Τηλέμαχου, Ελλη, οι κόρες και ο γαμπρός του.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Θανάσης Σίσκος, μέλος του Γραφείου της ΝΕ της ΚΟ Γερμανίας, ο οποίος και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την τιμητική παρουσία τους. Χαιρέτισαν η Μπρούνι Φρέιζεν από το ΓΚΚ και η Μ. Καλλινίδου από την ΟΣΚ, ενώ για τη ζωή και τη δράση του Τηλέμαχου Γαβριηλίδη μίλησε ο Γραμματέας της ΝΕ Γερμανίας και της ΚΟ Κώστας Πέτρογλου.

Ο Σήφης Κωτσαντής, μιλώντας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, για το σ. Τηλέμαχο Γαβριηλίδη, αφού υπογράμμισε τη στάση ζωής ενός άξιου κομμουνιστή, ταλαντούχου καθοδηγητή, ακούραστου λαϊκού αγωνιστή, συμπλήρωσε: Ο Τηλέμαχος Γαβριηλίδης, μέχρι το τέλος της ζωής του, στάθηκε πιστός, ακλόνητος στον αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, πορευόμενος μέχρι το τέλος «ορθοστατών και ορθοβαδίζων».

Στους κομμουνιστές, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, ο Τηλέμαχος αφήνει παρακαταθήκη να ενισχύουμε, με ατομική και συλλογική προσπάθεια, τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά στο Κόμμα μας. Πως, μαζί με την πρωτοπόρα δράση μας, οφείλουμε να μελετάμε την κοσμοθεωρία μας, να βαθαίνουμε στις εξελίξεις.

Τέλος, ο ομιλητής, αφού πρώτα αναφέρθηκε στις σημερινές αρνητικές εξελίξεις με την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα της «νέας τάξης», θα πει, καταλήγοντας: Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος του αγώνα της ταξικής πάλης που μας δείχνει το παράδειγμα της στάσης ζωής του σ. Τηλέμαχου, ο δρόμος των κομμουνιστών, δεν είναι ανθόσπαρτος, είναι σκληρός, μα είναι ωραίος. Εχει την ομορφιά της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς για ν' ανθρωπέψει ο άνθρωπος... Σ' αυτό τον αγώνα μας καλεί η μνημόνευση, η θύμηση της προσφοράς, του τρόπου ζωής του αξέχαστου συντρόφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ