Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Στη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών

Ο Βαγγέλης Σταματούκος υποψήφιος δήμαρχος

Στη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμμαχο των εργαζομένων, ρίχτηκαν και επίσημα από χτες, με ενθουσιασμό και αισιοδοξία, οι εκατοντάδες φίλοι της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης - Διεκδικούμε την πόλη μας», που, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Βαγγέλη Σταματούκο, θα διεκδικήσει στις επερχόμενες εκλογές το Δήμο της Χαλκίδας. Η εκδήλωση συγκρότησης της νέας Κίνησης και ανακήρυξης του υποψηφίου δημάρχου πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη από κόσμο, κάθε ηλικίας, αίθουσα του «Θεάτρου Παπαδημητρίου». Ανοίγοντας την εκδήλωση η Σοφία Ντούρου, πρώην υποψήφια δήμαρχος με τη ΔΑΣ, αφού έδωσε το στίγμα της μέχρι τώρα αγωνιστικής δράσης της Κίνησης, κατέληξε: «Μέσα από αυτή την πολύμορφη δράση που αναπτύχθηκε, αναδείχτηκε μια νέα δυναμική, συναντηθήκαμε με ανθρώπους που ξεκινάνε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες που όμως θεωρούμε ότι ήρθε καιρός να δοθεί μια μαζική και αποτελεσματική απάντηση από όλους εκείνους που όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψαν να αγωνίζονται, να διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, μια ανθρώπινη πόλη». Αναφερόμενος στην προσπάθεια δημιουργίας της νέας Κίνησης ο Γιώργος Μητροπέτρος, μέλος της διοίκησης του 9ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τόνισε ότι «η πρωτοβουλία πολιτών που έχουν την αγωνία για την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της επίλυσης πολλών καθημερινών προβλημάτων, ένωσε το βηματισμό της για μια ουσιαστική παρέμβαση». Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο Κώστας Μπαντάσης, διευθυντής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας, ενώ ο Χρήστος Αγγέλου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, παλαίμαχος συνδικαλιστής και πρώην δημοτικός σύμβουλος, απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης και δράσης.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, Βαγγέλης Σταματούκος, τόνισε τη σημασία της μάχης για τη Χαλκίδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι η πόλη στην οποία αντικατοπτρίζεται η πραγματικότητα που φτιάχνεται στη χώρα μας από τις κυρίαρχες δυνάμεις και τους πολιτικούς τους εκφραστές και συνοψίζονται: στη μεγάλη ανεργία, στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, στην αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης, την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα και του κοινωνικού πλούτου, στην εμπορευματοποίηση της υγείας - πρόνοιας, της παιδείας, του πολιτισμού και αθλητισμού. Στην εμπορευματοποίηση και καταστροφή του περιβάλλοντος». Γι' αυτά και πολλά άλλα, κατέληξε, δεν αφήνουμε κανέναν έξω από την προσπάθεια για μια νέα αγωνιστική αντίληψη. Απευθυνόμαστε χωρίς προκαταλήψεις. Συζητάμε με ανθρώπους, ομάδες, Κινήσεις, όπου μπορούμε να έχουμε κοινή δράση. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι θίγονται από την κυβερνητική πολιτική. Προσεγγίζουμε ανθρώπους μαχητές. Μαζί θα συνδιαμορφώσουμε ψηφοδέλτιο ελπίδας και νίκης. Μπορούμε, θα τα καταφέρουμε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Λ. Χατζηπαυλίδη και Γ. Μαρίνο, μέλη της ΚΕ, ο Θ. Παππάς γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας και ο Γ. Μητροπέτρος μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ