Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Από τα μεσάνυχτα ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ σ' όλη τη χώρα

Συμμετέχουν 41 Εργατικά Κέντρα - ανάμεσά τους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης - 12 κλαδικές Ομοσπονδίες και εκατοντάδες σωματεία

Δε θα λείψει κανείς! Η μάχη δίνεται ως την τελευταία στιγμή, παντού. Χαρακτηριστικό: Χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι της Πάτρας επέβαλαν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου υπέρ της απεργίας, παρά την αντίθετη πρόταση της διοίκησης! Ετσι φτάνουν πανελλαδικά στα 41 τα Εργατικά Κέντρα που καλούν στην απεργία μαζί με 12 κλαδικές Ομοσπονδίες. Μέχρι χτες το βράδυ είχαν προγραμματιστεί 54 απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα, στις 11 στο Πεδίο Αρεως η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση και στις 10 στην πλατεία Κάνιγγος η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Η απόφαση για την απεργία ενισχύεται και από το νέο ξεπούλημα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ που αποφάσισε, πως για να αυξηθούν τα κέρδη των βιομηχάνων πρέπει να καθηλωθούν οι μισθοί με αυξήσεις μόνο 3,4%! Παράλληλα η κυβέρνηση κατέφυγε πάλι στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη η απεργία στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  10   -   12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ