Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΡΒΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΡΒΟΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΝΟΤΗ) ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, που πριν από 11 χρόνια «έφυγε» απ' τη ζωή, και της συζύγου του ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ (ΡΙΤΑΣ) ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία πριν από 8 μήνες «έφυγε» από τη ζωή και από τους αγώνες για το κόμμα τους, το τιμημένο ΚΚΕ, όπως έλεγαν, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους προσφέρουν ως οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη των γονιών μου, ΜΑΡΙΑΣ και ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ, προσφέρω στο Κόμμα 50 ευρώ.

σ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 14 Αυγούστου 2021, σε ηλικία 65 ετών, «έφυγε» από τη ζωή η ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ - ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ. Ηταν παιδί των πολιτικών προσφύγων και αξιωματικών του ΔΣΕ Γιάννη Παχή και Ελένης Κατσέλη, που επαναπατρίστηκαν το 1983. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην ΕΣΣΔ πολιτικός μηχανικός, ενώ εργαζόταν ως προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών στη ΔΕΥΑ Κοζάνης. Στη μνήμη της αδελφής μου Αγνής Παχή - Κρομλίδου, που «έφυγε» άδικα και απροσδόκητα, προσφέρω για οικονομική ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Διοίκησης ΤΕ Κοζάνης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ελένη Κρομλίδου

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Βαγγέλης Γκιλάκης και η Ελπίδα Κακναβάτου προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων, 40 ευρώ στη μνήμη των αγαπημένων συντρόφων ΓΙΩΡΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΡΒΟΥ.

***

ΦΩΤΟ

Ο μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Αριστείδης Μανίκας προσφέρει 30 ευρώ στο Κόμμα στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΔΑ, επί χρόνια προέδρου του Παραρτήματος Αγίου Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 04/10/2023.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου αδερφού ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΥ προσφέρω το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Κουκακίου, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης.

ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
Φωτεινή Παναγούτσου

***

Στη μνήμη των εκτελεσμένων πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, με τη βοήθεια των κουκουλοφόρων ντόπιων συνεργατών τους, τον Δεκέμβρη του '43, στο χωριό Πασσαβά Γυθείου, προσφέρω για τη θυσία τους 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Βασίλης Σωπήλης ή Μπουγαζιάνος

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ. Ο σύντροφος πρωτοστάτησε για πάνω από 40 χρόνια στους αγώνες του κόμματός μας, του ΚΚΕ, και ως εκλεγμένος κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος. Υπερασπίστηκε τα λαϊκά συμφέροντα με βάση τις αρχές και τις αξίες του Κόμματος, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Θα παραμένει πάντα κοντά μας με την αξέχαστη ζωντάνια που τον διέκρινε και με το χάρισμα που είχε να περνάει το μήνυμα ότι η Γη θα γίνει κόκκινη, θα νικήσει ο λαός και ο κόσμος θα αλλάξει. Με αφορμή την ελπιδοφόρα άνοδο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη, σύντροφοι και φίλοι του Γιώργου Αντωνακάκη προσφέρουμε στη μνήμη του το ποσό των 1.000 ευρώ, ως πρώτη δόση, στην Οικονομική Εξόρμηση για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω των Οργανώσεων Βάσης Καλλιθέας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 13 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Βούλα) ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ. Στη μνήμη της ο σύζυγός της Γιώργος Τεκτονίδης προσφέρει 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΠΑΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΠΑΤΗΣ
***

4 ΦΩΤΟ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ του Χρήστου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, δολοφονήθηκε από τους εναπομείναντες συνεργάτες των Γερμανών στα τέλη του 1949, στην Καλαμάτα. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ πολέμησε τους Ιταλογερμανούς το '41 - '44. Το 1945, μετά την επέμβαση των Αγγλων, δεν συμβιβάστηκε με τη «νέα τάξη πραγμάτων». Στις πιέσεις που δέχθηκε απάντησε: «Δεν μπορώ να κυνηγάω τους ανθρώπους που παλέψαμε μαζί και φάγαμε την ψείρα στα βουνά». Σκοτώθηκε το 1948 ή 1949 κάπου ανάμεσα σε Ταΰγετο και Πάρνωνα. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ καταδικάστηκε από το Εκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών επί εσχάτη προδοσία, επειδή αρνήθηκε να πολεμήσει στην Κορέα. Εκτελέστηκε στις 22 Γενάρη 1951. Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, από τον Κάμπο Αβίας, δολοφονήθηκε από αστυνομικούς το 1945 - 1946, στην Καλαμάτα, όταν κατέβηκε από το βουνό για να συναντήσει την οικογένειά του.

Στη μνήμη τους ο Λεωνίδας Χανδρινός προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανατολικής Καλαμάτας, το ποσό των 100 ευρώ.

***

2 ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μας, ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΚΟΛΙΑ (αεροπόρου) και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυσή του.

Λάκης - Εφη

***

ΦΩΤΟ

Στις 29/09/23 «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μου φίλη και συντρόφισσα ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. Μια αγωνίστρια με όλα κεφαλαία. Δοτική, φιλότιμη, ειλικρινής. Στη μνήμη της προσφέρω στο Κόμμα 50 ευρώ.

Αθηνά Δαλμάρα
Αθηνά Δαλμάρα
Παρασκευή (Βούλα) Μπάμπα

  • Στη μνήμη της σ. ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ το οποίο υπηρέτησε με τόση αυτοθυσία σε όλη τη ζωή της, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε, αποδεικνύοντας με τη στάση της πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον άνθρωπο που πιστεύει και θέλει να αγωνιστεί για μια καλύτερη κοινωνία, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Γιάννης Σφυρής

***

2 ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

Ανδρέας, Στέλλα

***

ΦΩΤΟ

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ, από τον Περιστερώνα Θεσσαλονίκης, «έφυγε» από τη ζωή πριν από 10 χρόνια. Η γυναίκα του, Ελένη, οι κόρες του Σοφία και Κυριακούλα, τα εγγόνια του Κώστας και Χαράλαμπος και ο γαμπρός του Νίκος προσφέρουν στο αγαπημένο ΚΚΕ, για τις ανάγκες του, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εγνατίας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΜΑΡΙΑΣ ΣΕΡΕΤΑΚΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 26 Οκτώβρη 2021, προσφέρουμε 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Νίκος, Ντίνα, Ελίνα, Μυρτώ, Γιώργος

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, αετόπουλου από τη Γαβαλού, που πήρε μέρος με τον ΕΛΑΣ στη μάχη της Αμφιλοχίας και μέλους του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή, ΘΑΝΑΣΗ ΣΥΜΝΙΩΤΗ, ο Βασίλης Μπαλαφούτης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μακρυνείας, το ποσό των 150 ευρώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Οχτώ χρόνια δυσαναπλήρωτης απουσίας του ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΗ συμπληρώνονται την 1η Νοέμβρη. Ανθρωπος αγωνιστής και δίκαιος, σε όλη του τη ζωή βάδιζε με ψηλά το κεφάλι, με όραμα έναν δίκαιο κόσμο, δίχως εκμετάλλευση. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο κόμμα του, το ΚΚΕ, το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Εξι μήνες συμπληρώθηκαν από όταν «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ.

Ο Μόσχος, ο μικρότερος από τα 4 αδέρφια, γεννήθηκε το 1955 στη Βράιλα από γονείς Εβρίτες, από το Παλιούρι, μαχητές του ΔΣΕ, που το 1948 μαζί με άλλους πολιτικούς πρόσφυγες πήραν τον δρόμο για τη σοσιαλιστική Ρουμανία. Επαναπατρίστηκε το 1979 και εγκαταστάθηκε στο Χαϊδάρι, όπου έζησε κι έκανε οικογένεια. Με την πολυαγαπημένη του Τζέτα απέκτησαν δύο παιδιά, την Αλίνα και τον Κώστα και τώρα πια και δύο εγγονάκια. Γρήγορα εντάχθηκε στο ΚΚΕ, τις αρχές του οποίου υπηρέτησε και υπερασπίστηκε ακόμα και στην αντεπανάσταση, πάντα ως πρωτοπόρος και με άσβεστη τη φλόγα του αγώνα που όλους όσους ζούσαμε γύρω του μας ζέσταινε, μας εμπνέει και μας δίνει το παράδειγμα ως και σήμερα.

Αεικίνητος, αισιόδοξος, ορμητικός, συνεπής, επίμονος και αλληλέγγυος ήταν ο κομμουνιστής Μόσχος και στον αγώνα και στη ζωή και πάντα πρόσφερε και στην οικογένεια, στους συγγενείς, στους φίλους.

Αγωνιστή Μόσχο, για να τιμήσουμε τη μνήμη σου, όπως έκανες κι εσύ όσο ήσουν εν ζωή για τους αγαπημένους σου εκλιπόντες, προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Μετάλλου Θριασίου της ΤΟ Μετάλλου.

Η σύζυγος, τα παιδιά, τα ανίψια και οι λοιποί συγγενείς σου

***

ΦΩΤΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΡΑΛΗΣ, αγωνιστής, κομμουνιστής από τον Παντελεήμονα Πιερίας. Εζησε για πολλά χρόνια στο Παρίσι. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας. Αν ήταν σήμερα μαζί μας θα διαδήλωνε για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και θα χαιρόταν για τις εκλογικές επιτυχίες του Κόμματος.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ)
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ)
Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Τούλα, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

3 ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΑΘΗΝΑΣ ΔΑΛΜΑΡΑ, ΜΠΑΜΠΗ και ΑΛΕΚΑΣ ΜΠΕΝΑΤΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης.

Κατερίνα, Αντώνης, Θεοδοσία Δαλμάρα

***

ΦΩΤΟ

Μέσα Αυγούστου έφτασε και σε εμάς το θλιβερό μαντάτο. Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ, σύζυγος του συναγωνιστή, συναδέλφου, φίλου και συμπατριώτη Ανδριανού, «έφυγε» για πάντα από κοντά μας. Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το απροσδόκητο γεγονός, τη μεγάλη απώλεια και εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στο σύζυγό της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε συμβολικά το ποσό των 20 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του κόμματος με το οποίο συμπορεύτηκε όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Χρήστος Καλορίζας

***

Στη μνήμη του φίλου και αγωνιστή Γ. Κ. προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Οι πρώην σύντροφοί του από την ΚΟΒ Κοκκινόβραχου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου, ΠΑΣΠΑΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 4/4/2004, και ΠΑΣΠΑΤΗ ΜΑΡΙΑΣ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 13/10/2013, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που διώχθηκαν από το αστικό κράτος σε φυλακές και εξορίες, προσφέρω το ποσό των 500 ευρώ στο ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυση.

Ο γιος τους Πασπάτης Γιώργος


ΜΑΡΙΑ ΠΑΣΠΑΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΠΑΣΠΑΤΗ

ΜΠΕΝΑΤΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΜΠΕΝΑΤΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΗΣ

ΜΠΕΝΑΤΟΥ ΑΛΕΚΑ
ΜΠΕΝΑΤΟΥ ΑΛΕΚΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΡΑΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΡΑΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ
ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΕΤΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΕΤΑΚΗ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (ΡΙΤΑ) ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (ΡΙΤΑ) ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΟΣΧΟΣ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ

Vasilis Maneas

ΜΟΣΧΟΣ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ

Ελένη Αναστασίου
Ελένη Αναστασίου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΔΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΔΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ