Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ - «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ»
Για τη νίκη με τον Ν.Τριανταφύλλου

Κοινή αγωνιστική πορεία των παρατάξεων «Δημοκρατική Ενότητα», «Δημοτική Ενότητα», «Δημοτική Παρέμβαση»

Ο Νίκος Τριανταφύλλου
Ο Νίκος Τριανταφύλλου
Με στόχο την αλλαγή στον τρόπο διοίκησης και πολιτικής του Δήμου, ώστε από όργανο επιβολής κυβερνητικών μέτρων και εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων να μετατραπεί σε θεσμό ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης και αφύπνισης των πολιτών, η «Συνεργασία Αλλαγής», παρουσίασε την Κυριακή στον υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου, που θα στηρίξει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, τον Νίκο Τριανταφύλλου.

Οι δυνατότητες για αλλαγή διοίκησης του δήμου, είναι παραπάνω από ορατές. Οχι μόνο γιατί τη «Συνεργασία Αλλαγής» αποτελούν τρεις παρατάξεις: Η «Δημοκρατική Ενότητα» με επικεφαλής τον Ν. Τριανταφύλλου. Η «Δημοτική Ενότητα» με επικεφαλής τον Κ. Χριστόπουλο και η «Δημοτική Παρέμβαση» με επικεφαλής τον Γ. Μπεζαΐτη. Οχι μόνο γιατί στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου της Πεταλούδας, κυριαρχούσε η πεποίθηση της νίκης. Κυρίως γιατί η συνεργασία αυτή «ήρθε σαν αποτέλεσμα μιας πολύχρονης πορείας, με κοινούς αγώνες τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο λαϊκό κίνημα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος.

Δίνοντας μια εικόνα αυτής της πορείας ο Ν. Τριανταφύλλου, σημείωσε: «Αναδείξαμε από κοινού τα προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας και απαιτήσαμε την αντιμετώπισή τους. Συνεργαστήκαμε για τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, στον αγώνα κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το Ασφαλιστικό, στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πολέμους. Η "Συνεργασία Αλλαγής" αποτελεί αντικειμενικά τη μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή "καθεστωτική - γραφειοκρατική" κατάσταση στο Ιλιον και να εγγυηθεί στην ισόρροπη ανάπτυξη, την ουσιαστική αποκέντρωση, τη λαϊκή συμμετοχή, τον κοινωνικό έλεγχο, το δημοκρατικό προγραμματισμό που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο μιας δημοκρατικής διοίκησης, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη».


Κάνοντας μια αναφορά στο τι έχει γίνει στον τομέα της Αυτοδιοίκησης γενικότερα και στο Ιλιον ειδικότερα, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) χρησιμοποιείται, όπως και στο παρελθόν, σαν εφαλτήριο για τη διατήρηση ή την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας. Τα τελευταία χρόνια μεταβιβάστηκαν και μεταβιβάζονται σημαντικές αρμοδιότητες στην ΤΑ χωρίς όμως τη μεταφορά και των αντίστοιχων πόρων. Δίνονται αρμοδιότητες για την επιβολή πρόσθετων φόρων. Δίνονται αρμοδιότητες κατασταλτικού χαρακτήρα με την ίδρυση διαδημοτικής αστυνομίας.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο δήμος Ιλίου διοικείται από τον ίδιο δήμαρχο και την ίδια διοίκηση. Η αλαζονεία, η αντιδημοκρατική συμπεριφορά οι πελατειακές σχέσεις, η εξυπηρέτηση και το βόλεμα των «ημετέρων», το ρουσφέτι, η προχειρότητα, αναξιοκρατία, είναι μερικά από τα γνωρίσματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής». Χαρακτηριστικά ο Ν. Τριανταφύλλου σημείωσε: Εργα που ήταν στο τεχνικό πρόγραμμα του 1987 και 1988 μεταφέρονται από έτος σε έτος χωρίς να κατασκευάζονται. Χάθηκαν οι παραδοσιακές βίλες Γιαννόπουλου και ΓΑΛΑΤΗ στο Αλσος, οι θερινοί κινηματογράφοι «ΑΛΣΟΣ», «ΛΙΖΕΤΑ» «ΑΣΤΡΟΝ». Αποχαρακτηρίζουν κοινόχρηστους χώρους και τους αποδίδουν στους μεγαλοϊδιοκτήτες για τσιμεντοποίηση. Κανένα μέτρο δεν πάρθηκε μετά το σεισμό του 1999. Πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο δαπανώνται για την έκδοση προπαγανδιστικών εντύπων του δήμου. Η διοίκηση αρνείται στους δημοτικούς συμβούλους να έχουν γνώση των αποφάσεων των δημοτικών εταιριών, κλπ.».

Ο Κ. Χριστόπουλος, από τη «Δημοτική Ενότητα» σημείωσε ότι «θα αντιπαρατεθούμε με εκείνους που ήθελαν την ΤΑ υποταγμένη στα κελεύσματα της κεντρικής εξουσίας και απόμακρη από τους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες». Ο ίδιος κάλεσε τους παρευρισκόμενους «να ενισχύουν με τη δράση και τους αγώνες του τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότηση των δημοτικών εξελίξεων που ξεκινήσαμε».

Ο Γ. Μπεζαΐτης από τη «Δημοτική Παρέμβαση» σημείωσε ότι ο λαός του Ιλίου έχει ανάγκη για προοδευτική αλλαγή. Σήμερα ο λαός του Ιλίου έχει έναν μεγάλο προοδευτικό ενωτικό συνδυασμό, ισχυρό εργαλείο στα χέρια του, για να σπάσει το ντόπιο κατεστημένο της στασιμότητας και της συντήρησης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, του ΤΣ της ΚΝΕ. Επίσης, εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων Ιλίου, Αθλητικών φορέων, Συλλόγων γονέων, καθηγητών, σωματείων οικοδόμων και Εθνικής Αντίστασης, συνταξιούχων, γυναικών, άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων της πόλης. Παρόντες ήταν επίσης παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος Πετρούπολης, Γ. Γιώγος και υποψήφιοι δήμαρχοι άλλων περιοχών. Μίλησε ακόμα ο Ζορζ Τακόπ, Παλαιστίνιος αγωνιστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ