Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑ
Πέτυχαν συμβάσεις με σημαντικές αυξήσεις

Σε συμφωνία για σημαντικές αυξήσεις εξαναγκάστηκαν η «Ford» και η «Stellantis» λόγω της απεργίας των εργατών τους.

Το σωματείο των εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, United Auto Workers (UAW), κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία, που ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη. Η προτεινόμενη συμφωνία προβλέπει αύξηση μισθών 25% για σύμβαση τεσσεράμισι ετών, ξεκινώντας με αρχική αύξηση 11%. Μάλιστα η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα ανέλθει σε 68%, ενώ σε 150% θα φτάσει η αύξηση του μισθού για τους προσωρινούς εργαζόμενους. Πρόκειται για σύμβαση που αυξάνει τις αμοιβές των περισσότερων εργαζομένων πέραν των 40 δολαρίων την ώρα.

Τη συμφωνία πρέπει να επικυρώσουν τα μέλη του UAW με ψηφοφορία, όμως στο μεταξύ θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Πλέον μόνο η «General Motors» δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με το συνδικάτο.

Τη σημαντική επιτυχία των εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά από έναν μήνα απεργίας, χαιρετίζει το ΠΑΜΕ.

Κινητοποιήσεις στο Λας Βέγκας

Παράλληλα, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε μεγάλα ξενοδοχεία του Λας Βέγκας συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν για καλύτερους μισθούς, παροχές και συνθήκες εργασίας. Την περασμένη Τετάρτη προχώρησαν σε μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο του Λας Βέγκας, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να προχωρά σε δεκάδες συλλήψεις.

Την αλληλεγγύη του στον απεργιακό αγώνα χιλιάδων καμαριέρων, σερβιτόρων, αχθοφόρων, ρεσεψιονίστ, μαγείρων και μπάρμαν στα ξενοδοχεία για νέα σύμβαση εργασίας εκφράζει το ΠΑΜΕ, καταδικάζοντας τις συλλήψεις των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της συμβολικής διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ