Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΗΠΑ
Διαδήλωσαν στο Κογκρέσο με «ματοβαμμένες» παλάμες!

Copyright 2023 The Associated

Τη σκυτάλη των δυναμικών διαδηλώσεων κατά της αιματοχυσίας πήραν χτες και διαδηλωτές που κατήγγειλαν το έγκλημα μέσα στο αμερικανικό Κογκρέσο!

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια ακρόασης της πρότασης που κατέθεσε η κυβέρνηση Μπάιντεν για να χορηγηθεί νέα οικονομική βοήθεια στο Ισραήλ αλλά και στην Ουκρανία, διαδηλωτές που είχαν τα χέρια τους βαμμένα με κόκκινη μπογιά - συμβολίζοντας το αίμα χιλιάδων θυμάτων που ρέει στη Γάζα - απαίτησαν να πάψει κάθε στήριξη του Ισραήλ.

Κάποιοι είχαν γράψει πάνω τους συνθήματα όπως «Λευτεριά στη Γάζα!», «Οχι άλλα δολάρια για το Ισραήλ!», ενώ άλλοι φώναζαν «Κατάπαυση του πυρός τώρα!», «Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ζώα!» και «Ντροπή σε όλους σας!».

Η δυναμική παρέμβαση ανάγκασε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Αντονι Μπλίνκεν, να σταματήσει την ομιλία του αρκετές φορές, ενώ η αστυνομία έσπευσε να συνοδεύσει τους διαδηλωτές εκτός αίθουσας.

Στο μεταξύ, την επιχείρηση φίμωσης που κλιμακώνεται σε όλο τον «δυτικό» κόσμο, για να πάψουν οι παλλαϊκές αντιδράσεις στη σφαγή και τη στήριξη του εγκληματικού κράτους του Ισραήλ, κατήγγειλαν με ανοιχτή τους επιστολή Εβραίοι ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες στη Γερμανία, ζητώντας να τερματιστούν οι απαγορεύσεις των φιλο-παλαιστινιακών διαδηλώσεων. «Ως Εβραίοι, απορρίπτουμε τη δικαιολόγηση της ρατσιστικής βίας και εκφράζουμε την πλήρη μας αλληλεγγύη στους Αραβες, στους μουσουλμάνους και ειδικά στους Παλαιστίνιους γείτονές μας», σημειώνουν στην επιστολή, όπου μεταξύ άλλων προσθέτουν ότι τέτοιες απαγορεύσεις είναι αντίθετες στο γερμανικό Σύνταγμα.


Copyright 2023 The Associated


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ