Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σήμερα η συναυλία με σονέτα του Ντίνου Θεοτόκη

Συναυλία με τίτλο «Ντίνος Θεοτόκης: "Σ' ένα πέλαο πλέω..."», όπου θα παρουσιαστούν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση μελοποιημένα σονέτα του Κερκυραίου συγγραφέα Κωνσταντίνου Θεοτόκη (1872 - 1923), καθώς και άλλες μελωδίες που είναι εμπνευσμένες από το έργο του, πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 2 Νοέμβρη, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής».

Τη συναυλία οργανώνει η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών - Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τον θάνατο του συγγραφέα. Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα σύμπραξης κορυφαίων Κερκυραίων και συνδεδεμένων με τη μουσική δημιουργία στην Κέρκυρα καλλιτεχνών, προς τιμήν του Κωνσταντίνου (Ντίνου) Θεοτόκη, ενός από τους πρόδρομους σοσιαλιστές λογοτέχνες.

Σονέτα του λογοτέχνη που μιλούν για τον έρωτα, την κοινωνία και τον πόλεμο μελοποίησαν οι μουσικοσυνθέτες Σπύρος Μαυρόπουλος, Αλκης Μπαλτάς και Σπύρος Προσωπάρης. Σολίστ είναι ο λυρικός ερμηνευτής από την κρατική όπερα της Βιέννης Παναγιώτης Πράτσος, ενώ την ορχήστρα διευθύνει και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας ο μαέστρος Χρήστος Κολοβός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ