Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Θέλει κράτος οργανωμένο και αποτελεσματικό για το κεφάλαιο

Με κατάθεση διαπιστευτηρίων άρχισε την ομιλία του ο Σ. Φάμελλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι απόλυτα καταδικαστέες οι τρομοκρατικές ενέργειες της "Χαμάς" κατά αμάχων», πλην όμως «δεν μπορεί το αναγνωρισμένο δικαίωμα στην αυτοάμυνα να παραβιάζει βάναυσα το ανθρωπιστικό δίκαιο»! Ταυτόχρονα, «ξέπλυνε» και την κατάπτυστη στάση της ΕΕ και κρατών - μελών της, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν ακολουθεί την ισορροπημένη στάση που έχουν άλλες χώρες της Ευρώπης, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία».

Κατά τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «απομακρύνει την Ελλάδα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο»! «Δεν συγκλίνουμε με την Ευρώπη», διαμαρτυρήθηκε, αναφερόμενος στις καταγγελίες γύρω απ' το σκάνδαλο των υποκλοπών, σαν αυτό να συνιστά παρέκκλιση, την ώρα που τείνουν να γίνουν κανόνας σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη οι παρακολουθήσεις και υποκλοπές.

Συνεχίζοντας χρέωσε στον πρωθυπουργό το σχέδιο «να έχει την εξουσία για να μοιράζει στους κολλητούς του Μαξίμου τα προϊόντα της εργασίας των Ελλήνων και των επιχειρηματιών, δηλαδή το οικονομικό προϊόν της Ελλάδος», όπως είπε, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τους εργαζόμενους που στενάζουν και τους επιχειρηματικούς ομίλους που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ριγμένους στη μοιρασιά του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ κ.λπ.

«Οσο, λοιπόν, φιλελεύθερος και ψευτο-εκσυγχρονιστής θέλει να φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης, στα λόγια θέλει να νέμεται την εξουσία για να νέμονται και τη διαχείριση της οικονομίας οι κολλητοί», υποστήριξε ο Σ. Φάμελλος, προσπαθώντας να σβήσει το ταξικό πρόσημο και περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η κριτική του επί της ουσίας του νομοσχεδίου για τις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει αυτές «να αλλάζουν με βάση κομματικές εντολές και διαδικασία fast track», προκειμένου να μην τίθεται σε διακινδύνευση η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

Στον αντίποδα, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «ένα αναπτυξιακό κράτος», «οργανωμένο και αποτελεσματικό», ένα κράτος που θα μπορεί να υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη με διοικήσεις προσεκτικά επιλεγμένες απ' το ΑΣΕΠ, με «μια ανεξάρτητη και τεχνοκρατική παρέμβαση στην επιλογή και στην αξιολόγηση των καλύτερων για τις θέσεις ευθύνης».

Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εισαγάγει τον κομματισμό στη δημόσια διοίκηση, κάτι που δεν ευνοεί τη συνέχεια και συνέπεια στην υλοποίηση της πολιτικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. «"Το κατάλληλο στέλεχος της ΝΔ στην κατάλληλη θέση", για να υπάρχει απόλυτος κομματισμός στο Δημόσιο, να υπάρχει απόλυτο ρουσφέτι στο Δημόσιο και να γίνεται ανάθεση και πάρτι με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών στο Δημόσιο», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ