Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Κανένα επιβατηγό και εμπορικό πλοίο δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για πολεμικούς σκοπούς

Καταγγέλλουν πως άλλα 6 ελληνικά πλοία προετοιμάζονται για να εκτελέσουν επικίνδυνα δρομολόγια Κύπρο - Γάζα

Την ελληνική κυβέρνηση «για την ενεργή συμμετοχή της στο σχέδιο του Ισραήλ για τον βίαιο εκτοπισμό και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τη χρησιμοποίηση ελληνικών πλοίων και πληρωμάτων» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Οπως σημειώνουν: «Στις 13 Οκτώβρη σε δελτίο Τύπου τα σωματεία μας ανέδειξαν ότι το Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο "CHAMPIONJET1" της ναυτιλιακής εταιρείας "SEAJETS", με σημαία Κύπρου, πρόκειται να εκτελέσει δρομολόγια Κύπρο - Γάζα.

Θέσαμε σοβαρά ερωτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εξωτερικών, χωρίς να έχουμε πάρει καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

Επισημάναμε τους κινδύνους για τα πληρώματα, τα πλοία που ταξιδεύουν σε αυτή την περιοχή μπορεί να γίνουν στόχος. Τονίσαμε τη θέση μας πως η αποστολή αυτή επιβάλλεται να επανεξεταστεί, να μην πραγματοποιηθεί, υπολογίζοντας αντικειμενικά τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.

Το Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο "CHAMPIONJET1" ελλιμενίζεται ήδη στη Λεμεσό.

Οι ανησυχίες μας αυξάνονται από τις επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνονται από την εισβολή και τις εγκληματικές ενέργειες του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αποστολή που προετοιμάζεται από εφοπλιστικές εταιρείες, επιχειρώντας να στελεχώσουν άλλα 6 επιβατηγά πλοία, για να μεταβούν στην περιοχή της Γάζας.

Γι' αυτό το γεγονός, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι "προσπαθούν να δημιουργήσουν θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο με βάση την Κύπρο προς την Γάζα", καθώς και οι συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Ελληνα πρωθυπουργό, για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.

Επίσης πρόσφατα δημοσιεύματα περιγράφουν το σχέδιο του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ και τον βίαιο εκτοπισμό των 2,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας προς άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, κανένα επιβατηγό και εμπορικό πλοίο δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για πολεμικούς σκοπούς και επιχειρήσεις. Αυτό επιβάλλεται να εξασφαλιστεί 100% από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας», τονίζουν τα σωματεία στην ανακοίνωσή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπαράζ επιθέσεων και επιδρομών σε Γάζα και Δυτική Οχθη (2024-08-31 00:00:00.0)
Τρεις μήνες συμπληρώνει η σφαγή των Παλαιστινίων σε Γάζα και Δυτική Οχθη (2024-01-05 00:00:00.0)
Εμπλοκή και με φερετζέ «ανθρωπισμού» (2023-11-11 00:00:00.0)
Καμία εμπλοκή στις εμπόλεμες ζώνες (2023-11-10 00:00:00.0)
Ισραηλινά σχέδια εκτοπισμού Παλαιστινίων και στην Ελλάδα; (2023-10-26 00:00:00.0)
Η ΕΕ δίνει «αέρα στα πανιά» της ισραηλινής επιθετικότητας (2021-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ