Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Eurokinissi

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Ενα νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές σχετικά με τις διοικήσεις των φορέων του Δημοσίου, που είναι αναγκαίες για την προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, που συντελούνται εδώ και χρόνια στο αστικό κράτος, ώστε αυτό να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Οσα προβλέπει το νομοσχέδιο σε καμία περίπτωση δεν αφορούν την ικανοποίηση αναγκών του λαού, αντίθετα κάνουν πιο εχθρικό το αστικό κράτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για παράδειγμα, η λειτουργία των νοσοκομείων μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στη λογική του «κόστους - οφέλους» και από τους νέους μάνατζερ - «golden boys» θα κρίνεται η βιωσιμότητα κλινικών και εργαστηρίων από το ύψος των εσόδων από την πώληση υπηρεσιών. Δηλαδή η λογική του περιβόητου «κόστους - οφέλους», που διαλύει τις λαϊκές ανάγκες και κοστίζει ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι βουλευτές του ΚΚΕ, πέρα από την αποκάλυψη όλων των αντιλαϊκών πτυχών του νομοσχεδίου, έφεραν στο φως και το πώς η επίκληση από την κυβέρνηση της «διαφάνειας» και της «αποτελεσματικότητας και αξιοκρατίας» γίνεται για να αποπροσανατολίσει τον λαό από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Επιπλέον, ο ψευτοκαβγάς που γίνεται μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, επί της ουσίας κρύβει τη στρατηγική τους σύμπλευση για τον αντεργατικό ρόλο του κράτους και τη βαθύτατη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στην οποία έχουν ...συνεισφέρει όλοι μαζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ