Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΛΟΥ
Ανεπίτρεπτο για έναν υπουργό

Μετά από πρόταση των δημοτικών συμβούλων Αντώνη Παππά, Μιχάλη Βλαχάκη, Απόστολου Δουμπιώτη και Ιάσονα Χατζή, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ψήφισε, κατά πλειοψηφία, το παρακάτω ψήφισμα, σχετικά με τις διώξεις του «Ρ»:

«Το ΔΣ Βόλου, με αφορμή τη δίωξη του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου κατά του Ριζοσπάστη, αποφασίζει: Θεωρεί ότι είναι ανεπίτρεπτο για έναν υπουργό και μάλιστα της Δικαιοσύνης να ζητά από τα δικαστήρια, στα οποία προΐσταται ως πολιτικός προϊστάμενος, να κρίνουν τι πρέπει να δημοσιεύεται από μια εφημερίδα και τι όχι. Το χρέος του κ. Ευάγγ. Γιαννόπουλου, ως υπουργού Δικαιοσύνης, ήταν και είναι να επαγρυπνεί να λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί (μέσα σ' αυτούς και η ελευθερία του Τύπου), όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι και όχι ο ίδιος να τους παραβαίνει και να γίνεται διώκτης τους.

Επισημαίνει ιδιαίτερα ότι η δίωξη του υπουργού ενάντια στον "Ριζοσπάστη" και κατά συνέπεια του Τύπου και η απαίτηση καταβολής σ' αυτόν του ποσού των 500 εκατομ. δρχ. αποτελεί φανερή και προκλητική επίθεση απέναντι στην εφημερίδα, η οποία κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές δε δίστασε ποτέ να εκφράσει το «πολιτικό της πιστεύω» και δημιουργεί αισθήματα δυσανασχέτησης στην κοινή γνώμη, ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις. Τονίζει, τέλος, ότι η πολιτική ζωή του τόπου και οι πολιτικές διαφορές και αντιπαραθέσεις δεν μπορεί και δεν πρέπει να ποινικοποιηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ