Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
Κλιμάκωση των επιθέσεων

ΜΟΣΧΑ.-

Η ρωσική αεροπορία εντείνει τους βομβαρδισμούς θέσεων των Τσετσένων ανταρτών στη νότια ορεινή Τσετσενία ενόψει της αναμενόμενης τελικής επίθεσης για την εξόντωση και των τελευταίων ισλαμιστών ανταρτών, μετέδωσε το πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ. Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 160 εξόδους το τελευταίο 24ωρο, τις περισσότερες στο φαράγγι Αργκούν και στο Βέντενο.

Ο υπουργός Αμυνας Ιγκορ Σεργκέγεφ δήλωσε ότι τα ομοσπονδιακά στρατεύματα και οι δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών ανασυντάσσονται για να εξαπολύσουν την τελική επίθεση. Ετσι, αναμένεται να αρχίσουν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για την εξόντωση των περίπου 7.000 ανταρτών, από τους οποίους οι μισοί είναι αλλοδαποί μισθοφόροι και άλλα εγκληματικά στοιχεία, που εξακολουθούν να αντιστέκονται στη νότια Τσετσενία. Ο Σεργκέγεφ ανέφερε ότι συνολικά 10.000 Τσετσένοι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Τσετσενία τον περασμένο Οκτώβρη.

Ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Βαλέρι Μανίλοφ, ανακοίνωσε τα νέα επίσημα στοιχεία για τις απώλειες μέχρι στιγμής των ομοσπονδιακών δυνάμεων στην Τσετσενία, οι οποίες ανέρχονται σε 1.458 νεκρούς και 4.495 τραυματίες.

Στο μεταξύ, λόγω των απειλών για νέες τρομοκρατικές ενέργειες από μέρους των Τσετσένων μαχητών, η Αστυνομία της Μόσχας και της περιοχής Μόσχας λαμβάνει από την Παρασκευή έκτακτα μέτρα διάρκειας τριών ημερών για την περιφρούρηση των σημαντικών δημόσιων χώρων. Θα ελέγχονται επίσης όλοι οι χώροι μαζικής συρροής ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ