Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ασφυκτική η κατάσταση στην περιοχή

«Ολοι τους γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην περιοχή των Εξαρχείων η κατάσταση είναι ασφυκτική λόγω της έλλειψης ελεύθερων χώρων και πρασίνου και ότι ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους, δηλαδή η πλατεία Εξαρχείων, είναι κλειστή λόγω των έργων για το Μετρό», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Εξαρχείων και Νεάπολης του ΚΚΕ.

Μάλιστα, δεν πήραν υπόψη ότι στο 5ο Γυμνάσιο, σε περίπτωση σεισμού, επειδή δεν έχει άλλους ελεύθερους χώρους, ως ένας από τους χώρους καταφυγής ορίζεται η περίκλειστη και αστυνομοκρατούμενη πλατεία Εξαρχείων, όπως αναφέρουν. «Δεν πρόκειται ούτε για ανικανότητα, ούτε για "τρολιά"», τονίζουν, καθώς «η κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και η δημοτική αρχή είναι επιλεκτικά "ανίκανοι" όσον αφορά την προστασία των ζωών μας, αλλά έχουν επιλεκτική ικανότητα για να διαφυλάττουν τα κέρδη των εργολάβων και των εταιρειών, προχωρώντας τα έργα, για να μην κοστίσει στην εταιρεία παραπάνω αλλάζοντας την αρχική μελέτη, όπως είναι φανερό ότι πρέπει να γίνει για την προστασία των κατοίκων της περιοχής».

Συμπληρώνουν μάλιστα πως «τέτοια είναι η πρεμούρα τους, που προχωρούν τα έργα με συνοδεία ΜΑΤ, "ΔΡΑΣΙΣ", ΟΠΚΕ, και δεν δίστασαν να προσαγάγουν κόσμο που διαμαρτυρήθηκε, ανάμεσά τους και την πρόεδρο της Ενωσης Γονέων του 1ου Διαμερίσματος» και ξεκαθαρίζουν πως «εμείς έχουμε τη δύναμη για να αγωνιστούμε και να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που βλέπει τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας ως κόστος, δεν συμβιβαζόμαστε με τον συνεχή κίνδυνο που μας καταδικάζουν κυβέρνηση, δήμος και Περιφέρεια».

Γι' αυτό και «διεκδικούμε:

  • Αμεσα να προχωρήσει σε όλα τα σχολεία ο αντισεισμικός έλεγχος, να βρεθούν κατάλληλα κτίρια για να στεγαστούν τα σχολικά συγκροτήματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας.
  • Να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι υποδοχής κόσμου σε περίπτωση σεισμού.
  • Αναθεώρηση της αρχικής μελέτης της εταιρείας που να παίρνει υπόψη την προστασία των ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου των γειτονιών της Αθήνας και θα δίνει μια συνδυασμένη λύση και στα Εξάρχεια, με κριτήριο τόσο τη μετακίνηση όσο και την ποιότητα ζωής κατοίκων και εργαζομένων, με το κόστος να επιβαρύνει την εταιρεία.
  • Να απαιτήσει ο δήμος από την κυβέρνηση προσλήψεις προσωπικού στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και σε άλλες υπηρεσίες. Να παρθούν άμεσα μέτρα βελτίωσης της κατάστασης στις παιδικές χαρές της περιοχής, στους ελεύθερους χώρους, στα σχολεία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ