Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
Κρίσιμα ραντεβού για τρεις

Κομβικές αναμετρήσεις για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό περιλαμβάνει η 4η αγωνιστική

Ματς ιδιαίτερα σημαντικά για τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση περιλαμβάνει η σημερινή 4η αγωνιστική του Europa League για τις τρεις ελληνικές ομάδες, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Για τον 2ο όμιλο η ΑΕΚ φιλοξενεί στην «ΟPAP Arena» τη Μαρσέιγ (22.00 - Cosmote Sport 5), στην άτυπη ρεβάνς της ήττας της στη Μασσαλία με 3-1 την προηγούμενη αγωνιστική. Η «Ενωση» θέλει να φτάσει στην πρώτη της εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη στη φετινή σεζόν, που θα ανεβάσει αισθητά τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Το ευχάριστο για τον Αργεντινό τεχνικό της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα είναι ότι έχουν μειωθεί τα προβλήματα, καθώς μετά και την επιστροφή του Αραούχο μόνοι απόντες είναι ο τιμωρημένος Στάνκοβιτς και ο Ρότα, που δύσκολα θα προλάβει για συμμετοχή. Με σημαντικές απουσίες ήρθε στην Αθήνα η Μαρσέιγ, αφού εκτός αποστολής είναι οι Ρονζιέ και Ομπαμεγιάνγκ. Στο άλλο ματς του ομίλου ο Aγιαξ υποδέχεται στο Αμστερνταμ την Μπράιτον (19.45 - Cosmote Sport 8).

Για τον 6ο όμιλο ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Γαλλία με αντίπαλο τη Ρεν (19.45 - Cosmote Sport 4). Την προηγούμενη αγωνιστική οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί 2-1 εντός έδρας από τη γαλλική ομάδα και έτσι απόψε θέλουν να την ξεπληρώσουν με το ίδιο νόμισμα, ώστε να καλύψουν το έδαφος που χάθηκε στο ματς της Λεωφόρου και να επανέλθουν σε θέση ισχύος στον όμιλο. Στις τάξεις τους επικρατεί αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα, μετά και το πέρασμα της ομάδας στην κορυφή της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Από την αποστολή του Παναθηναϊκού θα απουσιάσει για άλλη μια φορά ο Χουάνκαρ, λόγω του προβλήματος στο αυτί, όπως και οι γνωστοί τραυματίες Πάλμερ - Μπράουν και Μάγκνουσον. Στο άλλο ματς του ομίλου η Μακάμπι Χάιφα ως τυπικά γηπεδούχος κοντράρεται στη Λάρνακα με τη Βιγιαρεάλ (19.45 - Cosmote Sport 7).

Τέλος, για τον 1ο όμιλο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ξανά τη Γουέστ Χαμ, αυτήν τη φορά στο Λονδίνο (22.00 - Cosmote Sport 6). Με «μπούσουλα» τη μεγάλη νίκη τους στο Φάληρο με 2-1, χάρη στην οποία κάλυψαν μέρος του χαμένου εδάφους από τις πρώτες αγωνιστικές, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδοξούν για νέο θετικό αποτέλεσμα που θα τους βάλει ακόμα πιο γερά σε τροχιά πρόκρισης, ενώ θα βελτιώσει και το κλίμα στην ομάδα μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Στην αποστολή του Ολυμπιακού επιστρέφει ο Ορτέγκα, παρέχοντας πρόσθετες λύσεις στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ για τις θέσεις της άμυνας. Στο άλλο ματς του ομίλου η Φράιμπουργκ υποδέχεται την Τόπολα (22.00 - Cosmote Sport 4).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ