Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΑΑΝ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό ΑμεΑ από τις προκηρύξεις του υπουργείου Πολιτισμού

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα καταγγέλλει τον απαράδεκτο αποκλεισμό υποψηφίων ΑμεΑ από διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η εξαίρεση αφορά την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου του υπουργείου Πολιτισμού / Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κατά τη διενέργεια των ανακοινώσεων (ΣΟΧ 1/2022, ΣΟΧ 1/2023 και ΣΟΧ 2/2023) δεν μοριοδοτήθηκε η Ατομική Αναπηρία υποψηφίων με διάφορες ειδικότητες και μεταξύ αυτών για την ειδικότητα των φυλάκων (ημερήσιοι και νυχτοφύλακες).

Οπως σημειώνει στην καταγγελία της η ΣΕΑΑΝ, «το πρόσχημα που προβάλλουν τα στελέχη του υπουργείου, είναι ότι δεν μπορούν ανάπηροι να δουλέψουν σε συγκεκριμένα πόστα, είναι πέρα για πέρα αβάσιμο. Γιατί σε ένα μουσείο, σ' έναν αρχαιολογικό χώρο δεν είναι απαραίτητοι μόνο οι νυχτοφύλακες, που ένα μέρος των ΑμεΑ ίσως να μην μπορούν να ανταποκριθούν αλλά υπάρχουν θέσεις εργασίας που μπορούν να καλυφθούν από ειδικευμένους ΑμεΑ (έκδοση εισιτηρίων κ.λπ.).

Αυτή η πρακτική, που αρχίζει να γίνεται καθεστώς, να παίρνει γενικευμένα χαρακτηριστικά στους διαγωνισμούς του Δημοσίου, οδηγεί στο περιθώριο, στην εξαθλίωση, ιδιαίτερα τους νέους ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.

Είναι στη λογική του κόστους - οφέλους, του εργαζόμενου για όλες τις δουλειές και για όλες τις ώρες τη μέρα, μετατρέποντας τους χώρους εργασίας σε κάτεργα».

Απαιτεί εδώ και τώρα να μοριοδοτηθούν, έστω και εκ των υστέρων, όλοι οι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες, με βάση το ποσοστό αναπηρίας, που έχουν τα τυπικά προσόντα του συγκεκριμένου διαγωνισμού του υπουργείου Πολιτισμού, να προσλαμβάνονται όλοι οι νέοι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες με την αποφοίτησή τους από την εκπαίδευση με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα, ενώ ζητά και συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ