Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Αντιδράσεις για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Ζάκυνθο η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει μια σειρά από υποκαταστήματα, στο πλαίσιο των συνολικών της αναδιαρθρώσεων για την επίτευξη των μέγιστων κερδών που επιδιώκει.

Με βάση αυτούς τους σχεδιασμούς, η επιχείρηση προχώρησε στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων στο Μαχαιράδο και το Καταστάρι, αφήνοντας εν λειτουργία μόνο το κεντρικό κατάστημα στην πόλη και ολόκληρες, μεγάλες περιοχές, που εξυπηρετούν τόσο τον ορεινό όγκο όσο και πολλά χωριά, εντελώς ακάλυπτες.

Ενδεικτικά, το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Μαχαιράδο εξυπηρετούσε τις ανάγκες δύο δημοτικών ενοτήτων (Αρτεμισίων, Λαγανά), που περιλαμβάνει αρκετά χωριά, εκ των οποίων ορισμένα πιο απομακρυσμένα απ' την πόλη.

Στο συγκεκριμένο χωριό, με πρωτοβουλία των εκλεγμένων συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σύσκεψη. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής αγώνα, όπου συμμετέχουν ο συνδικαλιστικός φορέας, το Σωματείο Συνταξιούχων του νησιού και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων που θίγονται από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ.

Σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο Μαχαιράδο (7 μ.μ.), προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες και αγωνιστικές δράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ