Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Χρέος όλων η πάλη ενάντια στον αντικομμουνισμό

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθώ κι εγώ από τα ΜΜΕ του ΚΚΕ και από τις στήλες του «Ρ», τις διώξεις που εξαπέλυσε σε βάρος του, ο πολύς κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος, με τις μηνύσεις, τις αγωγές και τα εξώδικα που κάθε λίγο του κοινοποιεί.

Βέβαια, ο αντικομμουνισμός αυτός του κ. Ευάγγελου Γιαννόπουλου δε μας ξενίζει. Το πολιτικό θράσος του όμως, που εκφράζει ο γνωστός πολύχρονος αντικομμουνισμός του, όσο και αν το καλύπτουν η ηγεσία και γνωστοί παράγοντες της σοσιαλδημοκρατικής παράταξής του, μας δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά για όλους αυτούς τους εκφραστές του βρώμικου αυτού αντικομμουνισμού.

Γιατί είναι δυνατόν να πιστεύουν οι συκοφάντες του ΚΚΕ και οι διώκτες του «Ριζοσπάστη», οι ευρωλάγνοι αυτοί υποτακτικοί του Μάαστριχτ και θεραπαινίδες του Κλίντον, σαν τον κ. Γιαννόπουλο και την παρέα του - εραστές όλοι τους παρωχημένων τρομοκρατικών μεθόδων του λαϊκού δημοκρατικού κινήματος των εργαζομένων της χώρας μας και συκοφάντες του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη» - ότι μπορούν να πλήξουν και το Κόμμα και την εφημερίδα του; Να φιμώσουν τον Προμηθέα της Ελληνικής Δημοσιογραφίας, που είναι η μόνη αξιόπιστη ελληνική εφημερίδα που φωτίζει με παρρησία και αγωνιστική εντιμότητα τους αγώνες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων;

Δεν έχουν διδαχτεί άραγε τίποτα από την ογδοντάχρονη ηρωική ιστορία του και το μεγάλο ιστορικό δίδαγμα ότι ο «Ριζοσπάστης» ποτέ δε φιμώθηκε από τους εκάστοτε διώκτες του - τους πολιτικούς και άλλους σμπίρους της ντόπιας πλουτοκρατίας - και συνεχίζει απτόητος την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής του ως επίσημου οργάνου του ΚΚΕ; Ενώ οι διώκτες εξαφανίστηκαν από την πολιτική ζωή της χώρας.

Ηεπόμενη εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας είναι μια καλή ευκαιρία να δοθεί ένα σκληρό μάθημα σε όλες αυτές τις κουρούνες του αντικομμουνισμού και στους διώκτες του «Ριζοσπάστη».

Ηδη ένα πολύ πλατύ κίνημα συμπαράστασής του απλώνεται σε όλη τη χώρα, που σύντομα με τον μαχητικό δημοκρατικό χαρακτήρα του θα αποτελέσει σημαντικό αγκωνάρι για τη δημιουργία ενός ρωμαλέου λαϊκού μετώπου, του μόνου ικανού να απαλλάξει την πατρίδα και το λαό από όλους όσοι με τις πλάτες των Δυτικοευρωπαίων και Αμερικανών προστατών τους ρημάζουν το λαό και τη χώρα, έχοντας ως μοναδικό όπλο και ιδεολογία τους τον «ήπιο», αλλά και κυρίως τον φασίζοντα αντικομμουνισμό τους.

Και ένα ακόμη ζήτημα. Στο πλατύ πανελλήνιο αυτό κίνημα ενάντια σε αυτόν το «σύγχρονο» αντικομμουνισμό που συνεχίζεται, ο πνευματικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας πρέπει να δυναμώσει την παρουσία του. Πρέπει να δώσει το στεντόρειο «παρών». Η αντιμετώπιση του χυδαίου αυτού αντικομμουνισμού είναι και δικό μας Εθνικό Χρέος.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός, μας περιμένουν στις πρώτες γραμμές του μεγάλου Λαϊκού Μετώπου που θα απαλλάξει τη χώρα και το λαό από τα δεινά και τις συμφορές, από τον εξανδραποδισμό του, που του επιφυλάσσουν οι ντόπιοι υποτακτικοί των διεθνών δυτικοευρωπαϊκών και αμερικανικών μονοπωλίων στη «μετα-ΟΝΕ» εποχή.


Γιάννης ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Συγγραφέας - ερευνητής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ