Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Δε θα λυγίσει ο «Ριζοσπάστης»

«Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"». Με τα λόγια αυτά η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας αντιδρά στον υπουργό Δικαιοσύνης, που με μηνύσεις προσπαθεί να φιμώσει τον Τύπο και το «Ριζοσπάστη» ειδικότερα. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, καθώς τόσο η δίωξη του «Ρ» όσο και των άλλων ΜΜΕ είναι θέμα πολιτικό.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, «η κυβέρνηση, πιστεύει πως η κάθε είδους τρομοκράτηση με εργατοδικεία - αγροτοδικεία - μαθητοδικεία και ένα σωρό άλλες διώξεις είναι το χάπι "διά πάσαν νόσον", για το πέρασμα κάθε αντιλαϊκής πολιτικής που επιτάσσουν οι ντόπιοι και ξένοι αφεντάδες». «Στα μέτρα αυτά και η φίμωση του Τύπου, όπως η βιομηχανία μηνύσεων από τον υπουργό Δικαιοσύνης κατά του "Ριζοσπάστη". Το αμάρτημα; Για την αντικειμενικότητα, γι' αυτά που έγραψε από την ακροαματική διαδικασία στη δίκη κατά του Θ. Κατριβάνου».

Η Ενωση καταλήγει: «Ο "Ριζοσπάστης" επί 80 ολόκληρα χρόνια στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και άντεξε εκείνα τα μαύρα χρόνια. Οπως και τώρα δεν πρόκειται να λυγίσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ