Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Κόπηκε» πάνω από το 20% των φοιτητών που αιτήθηκαν μετεγγραφή

Πάνω από 1.500 φοιτητές που αιτήθηκαν μετεγγραφή τελικά δεν την πήραν, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, αιτήθηκαν μετεγγραφή/μετακίνηση 7.582 φοιτητές στις διάφορες κατηγορίες για τις οποίες προβλέπεται η διαδικασία και τελικά την πήραν οι 6.001. Με άλλα λόγια, πάνω από το 20% των φοιτητών που έκαναν αίτηση κόπηκαν.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε και τους «κόφτες» που στερούν από πολλούς φοιτητές τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση μετεγγραφής καταλαβαίνουμε ότι είναι πολλοί οι φοιτητές που πιθανόν θα βρεθούν σε αδιέξοδο και σε αδυναμία παρακολούθησης των σπουδών τους σε άλλη πόλη. Ειδικά τώρα, σε μια περίοδο που η ακρίβεια πιέζει αφόρητα τις λαϊκές οικογένειες.

Για τα αποτελέσματα των μετεγγραφών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου https://transfer.it.minedu.gov.gr ή μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του υπουργείου. Ενστάσεις - αιτήσεις θεραπείας θα υποβάλλονται μέσω της ανωτέρω ηλεκτρονικής εφαρμογής για διάστημα 30 ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ