Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ»
Δίνει ραντεβού την Κυριακή στον Χώρο Πολιτισμού - «Εργαστήρι Γιώργης Βαρλάμος»

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία... Αυτήν την ιστορία καλεί το «κόκκινο Αερόστατο» τους φίλους του να την ανακαλύψουν παρέα τιμώντας τον Νοέμβρη του 1973.

Τα παιδιά του «κόκκινου Αερόστατου» στην Αττική δίνουν ραντεβού την Κυριακή 12 Νοέμβρη, το πρωί, στην πλατεία Πλυτά, στη Γούβα. Χωρισμένα σε ομάδες θα επισκεφθούν τον Χώρο Πολιτισμού - «Εργαστήρι Γιώργης Βαρλάμος», όπου θα ξεναγηθούν από την υπεύθυνη του χώρου, την εικαστικό Εύα Μελά. Τα παιδιά θα μάθουν τα μυστικά της χαρακτικής, της τέχνης που συνδέθηκε, όσο λίγες, με τους αγώνες του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν και πώς τυπώνεται μια ξυλογραφία. Στη συνέχεια και αφού γίνει μια μικρή παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων, τα παιδιά με τη βοήθεια παιδαγωγών θα συμμετάσχουν σε ευφάνταστα παιχνίδια και φροντισμένες δραστηριότητες.

Το ραντεβού είναι στις 10.30 το πρωί για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» από τις γειτονιές της Αθήνας, του Βόρειου και του Δυτικού Τομέα της Αττικής και στις 12 μ. για τους φίλους από τις γειτονιές του Νότιου, του Ανατολικού Τομέα, του Πειραιά και των Μεσογείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ