Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Δικάζονται για το Πολυδένδρι

Τριάντα τρία άτομα - ανάμεσά τους ο πρώην νομάρχης Λάρισας Απ. Βλασιάδης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Δ. Λιβέρης, η σύζυγός του Μαρ. Σκληράκη - Λιβέρη, διευθύντρια Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας, καθώς, επίσης, συμβολαιογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί, εργολήπτες κ.ά. - δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, κατηγορούμενοι για μια σειρά παραβάσεις και παρανομίες στην οριοθέτηση οικισμού, που έχει δημιουργηθεί στην παραλιακή τοποθεσία Κάτω Πολυδενδρίου, στον Αγιόκαμπο της Λάρισας. Στον οικισμό φέρονται να έχουν οικόπεδα και εξοχικά σπίτια, που απέκτησαν σε πολύ συμφέρουσα τιμή, πολλοί εκ των κατηγορουμένων.

Σε πόρισμα ειδικής επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ, με το οποίο συμφωνεί και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, αναφέρονται λεπτομερώς οι παραβάσεις και παρανομίες και προτείνεται η αποκατάσταση της νομιμότητας, με ακύρωση και επανακαθορισμό των ορίων του οικισμού, προσδιορισμό των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων και νέα πολεοδόμηση, που θα προστατεύει και το περιβάλλον.

Πάρ' όλα αυτά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, χρόνια τώρα, δεν προχωράει στην υλοποίηση αυτών των προτάσεων, ενώ την ίδια στάση κρατούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Νομαρχία Λάρισας.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια - η δίκη συνεχίστηκε χτες για δεύτερη μέρα, με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας - όπου θα διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες που υπάρχουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ