Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
«Συναγερμό» για την κατάρρευση σημαίνει το Σωματείο

Καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και φορείς της πόλης σε σύσκεψη για κοινή δράση

Σε σύσκεψη - συζήτηση για την εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά καλεί το Σωματείο Εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς της πόλης αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Το Σωματείο σημαίνει συναγερμό, αφού στην ήδη τραγική κατάσταση του νοσοκομείου προστίθεται το κύμα παραιτήσεων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων, κάτι που είχε ως συνέπεια να παύσει αρχικά η λειτουργία της Μονάδας Μαστού, και προειδοποιεί ότι «έπεται και συνέχεια με το Παθολογοανατομικό και το Ακτινολογικό Τμήμα, όπου αναμένονται αποχωρήσεις γιατρών, που θα επιδεινώσουν την ήδη άσχημη κατάσταση και τις καθυστερήσεις στις διαγνώσεις των ασθενών».

«Η εξουθένωση του προσωπικού και η εγκατάλειψη των αναγκών των ασθενών σε δημόσια δωρεάν περίθαλψη έχουν πλέον χτυπήσει κόκκινο!», τονίζει το Σωματείο, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα άλλα νοσοκομεία του Πειραιά, όπως αυτό της Νίκαιας, όπου η λειτουργία του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου παραδίδεται σε ιδιώτες.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά και τους φορείς της πόλης στη σύσκεψη, ώστε να οργανωθούν κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για τα προβλήματα σε όλες τις δομές Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ