Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Παρέμβαση για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα

Αμεσες ενέργειες για να προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα ζητούν από την περιφερειακή αρχή οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Σιδέρης Μιχαηλίδης, Γιάννης Στεφανίδης και Θεόδωρος Συμεωνίδης με Επερώτηση που κατέθεσαν.

Οπως τονίζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ πέρασαν 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί η χρυσοπληρωμένη από τον λαό της περιοχής μελέτη (πάνω από 700.000 ευρώ) για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας και αυτή βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων αρχών, δεν υπάρχει καμία αντίδραση - ανάληψη πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.

«Η κατάρρευση της γέφυρας τον Νοέμβρη του 2018 υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιτικής του κεντρικού και τοπικού κράτους που δεν θέτει σε προτεραιότητα την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας του λαού, κάτι που από τότε επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο σε παρόμοια εγκλήματα που αφορούσαν τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό υποδομών και δικτύων, την πυροπροστασία, την αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της Επερώτησης.

Παράλληλα τονίζεται ότι στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, την ίδια πενταετία που μεσολάβησε για να ολοκληρωθεί η μελέτη για την αποκατάσταση της γέφυρας, εκατοντάδες άλλες μελέτες προχώρησαν ταχύτατα, αφού αφορούσαν «εμβληματικές επενδύσεις» για τα κοράκια των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συνολικά τα μονοπώλια της Ενέργειας, Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκρίνονται παρά τις αντίθετες γνωμοδοτήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων, αρμόδιων φορέων και των τοπικών κοινωνιών, όπως συνέβη πρόσφατα με το αιολικό πάρκο στα καμένα της Δαδιάς, που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να «αναστείλει» λόγω και της γενικής κατακραυγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ