Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Καμία εμπλοκή στη σφαγή - Να κλείσει η βάση στη Σούδα

Συγκλονιστική η συμμετοχή στο μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο της Κυριακής στα Χανιά

«

Καμιά εμπλοκή της χώρας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού - Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας», ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε η μεγάλη παγκρήτια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πόλη των Χανίων και κατέληξε έξω από την αμερικάνικη βάση της Σούδας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, φοιτητές και μαθητές από όλη την Κρήτη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δεκάδων φορέων σε όλη την Κρήτη που διοργάνωσαν την κινητοποίηση. Η συγκλονιστική συμμετοχή του κρητικού λαού αποδεικνύει ότι έχει επιλέξει να είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με τους λαούς που αγωνίζονται, απέναντι στους ιμπεριαλιστές που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντά τους.

Η κινητοποίηση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στη Γάζα ξεκίνησε με συγκέντρωση στη Δημοτική Αγορά Χανίων. Τα συνθήματα των διαδηλωτών ξεσήκωσαν όλη την πόλη: «Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», καθώς και «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά». Το πανό των Επιτροπών Ειρήνης, που ανέγραφε «Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Οι λαοί θα νικήσουν», έδινε το στίγμα. Αυτό το μήνυμα εξέφρασαν και οι πρόεδροι των Επιτροπών Ειρήνης που χαιρέτισαν το συλλαλητήριο. Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του Κόμματος, καθώς και εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε δήμους της Κρήτης.

Ολο το λιμάνι κύκλωσαν οι διαδηλωτές
Ολο το λιμάνι κύκλωσαν οι διαδηλωτές
Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο των Χανίων οι χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από τη βάση του θανάτου στη Σούδα. Η ΝΑΤΟική βάση έχει μετατραπεί για ακόμα μια φορά σε ορμητήριο πολέμου με ευθύνη της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, μπλέκοντας τον λαό της χώρας και του νησιού σε μεγάλο κίνδυνο. Υπό συνεχή συνθήματα, «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα και πέταξαν κόκκινη μπογιά μπροστά από την πύλη της βάσης, συμβολίζοντας το αίμα του Παλαιστινιακού λαού. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των φορέων επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Αμέσως μετά ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, απευθυνόμενος στους διαδηλωτές ανέφερε: «Παρά την προσπάθεια που κάνουν η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τα κόμματα που στηρίζουν το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, εμείς οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία του νησιού σηκώνουμε τείχος αλληλεγγύης και δράσης. Ο,τι και να κάνουν, όσο και να κρύψουν τις τεράστιες διαδηλώσεις μας σε όλη τη χώρα, δεν θα καταφέρουν να μας σταματήσουν. Γιατί εμείς δεν δεχόμαστε να κάνουμε καταμέτρηση των νεκρών παιδιών. Γιατί εμείς δεν πιστεύουμε στο συμφέρον των εκμεταλλευτών μας, που σήμερα το ονομάζουν εθνικό συμφέρον. Κρύβουν πίσω από τα λεγόμενα εθνικά συμφέροντα την απροκάλυπτη στήριξη στον φονιά, στο ισραηλινό κράτος. Δίνοντας πολιτική και στρατιωτική στήριξη, μετατρέποντας την Ελλάδα σε στρατιωτικό πέρασμα, στην πράξη κουβαλάνε λάδι που αύριο θα πέσει στη διευρυμένη φωτιά του πολέμου. Κανένα συμφέρον του ελληνικού λαού δεν εξυπηρετεί η χρήση της Σούδας, της Ελευσίνας, των άλλων στρατιωτικών υποδομών στη χώρα μας. Για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ναρκοθετούν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Πραγματικό εθνικό συμφέρον του λαού της Ελλάδας είναι να σταθεί απέναντι στην εγκληματική πολιτική τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ