Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αλληλεγγύη και διεκδίκηση για να ορθοποδήσουν οι πληγέντες

Πανθεσσαλική σύσκεψη την Κυριακή 26 Νοέμβρη με σκοπό τον συντονισμό και την κλιμάκωση της αγωνιστικής δράσης

Την πολύμορφη αλληλεγγύη που συνεχίζει να εκδηλώνεται από σωματεία, μαζικούς φορείς όλης της χώρας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ανέδειξε με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκαν επίσης οι νέες δράσεις αλληλεγγύης και διεκδίκησης που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, σημείωσε ότι «η αλληλεγγύη μπορεί να γίνει δύναμη αποτελεσματική μόνο όταν συνδέεται με τη διεκδίκηση. Οταν γίνεται αφορμή για δυνάμωμα της συλλογικής οργάνωσης του λαού μας, όταν γίνεται αφετηρία για μαζικούς, αποφασιστικούς αγώνες».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους εκατοντάδες φορείς και τους χιλιάδες ανθρώπους που βοήθησαν το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας τα εξής: «Θα θέλαμε ξέχωρα να αναφερθούμε σε φορείς όπως η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, στις τοπικές Ενώσεις Γιατρών στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας, αλλά και στην Ενωση Ιατρών Αθήνας και Πειραιά. Επίσης στους μουσικούς και καλλιτέχνες του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών, του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που στάθηκαν στο πλάι του λαού της Θεσσαλίας στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στις 29 Οκτώβρη.

Μας συγκινεί ιδιαίτερα η ανταπόκριση όλων των ξενιτεμένων Ελλήνων, της ελληνικής ομογένειας, όπως η προσπάθεια που οργάνωσαν ο Σύλλογος Ελλασονιτών «Ο Νικοτσάρας» και η ομογένεια της Μελβούρνης, με τον πολυήμερο έρανο και τη συγκέντρωση ενός μεγάλου ποσού (48.000 δολάρια Αυστραλίας - 28.600 ευρώ), ή αντίστοιχα οι ελληνικές κοινότητες στο Μόντρεαλ και στο Κεμπέκ του Καναδά, στη Σουηδία (Στοκχόλμη), στη Δανία, στην Ουγγαρία, στη Γαλλία, στη Γερμανία. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε εκατοντάδες εργατικά σωματεία και φορείς απ' όλη τη χώρα, Ομοσπονδίες όπως η Ομοσπονδία Υπαλλήλων, Εργατικά Κέντρα, αλλά και από την Κύπρο, όπως η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία».

Μιλώντας για τη συνέχεια στις δράσεις αλληλεγγύης, ανακοίνωσε ότι με τη συμβολή όλων αυτών των φορέων αλλά και εκατοντάδων απλών ανθρώπων συγκεντρώθηκε ένα πολύ μεγάλος όγκος υλικής βοήθειας, όπως και μια σημαντικότατη οικονομική στήριξη μέσω του λογαριασμού αλληλεγγύης. «Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 60.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «έως τώρα έχουν δαπανηθεί περί τα 7.352 ευρώ για αγορά τροφίμων και 1.428 ευρώ για είδη πρώτης ανάγκης που διανεμήθηκαν στους πλημμυροπαθείς. Επίσης, δόθηκαν 1.736 ευρώ για αγορά μηχανημάτων ξαθ εξοπλισμού (αντλίες για απαντλήσεις υδάτων, καθαρισμούς κ.λπ.), 1.559 ευρώ για μεταφορές της βοήθειας και 461 ευρώ για είδη συσκευασίας, για τη διανομή της υλικής βοήθειας. Ταυτόχρονα έχουμε διανείμει όλη την υλική βοήθεια που μας είχε σταλεί μέχρι τώρα, σε γειτονιές αλλά και χωριά της γύρω περιοχής.

Προχωράμε στις παρακάτω πρωτοβουλίες:

-- Αγορά και διανομή χρωμάτων για να βαφτούν σπίτια. Η διανομή θα αφορά 1 δοχείο 10 λίτρων λευκού πλαστικού χρώματος Α' ποιότητας ανά πληγέντα. Γι' αυτόν τον σκοπό θα δαπανηθούν συνολικά 60.000 ευρώ.

-- Νέα διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσα στον Δεκέμβρη, αξιοποιώντας και τα υπόλοιπα χρήματα από τον λογαριασμό αλληλεγγύης, καθώς και νέα φορτία από υλική βοήθεια που περιμένουμε».

Κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, αλλά και στην πανθεσσαλική σύσκεψη την Κυριακή 26 Νοέμβρη στις 12 μ., όπου θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες με τις οποίες θα κλιμακωθεί ο αγώνας των πλημμυροπαθών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ