Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Καταδικάστηκε αστυνομικός για ξυλοδαρμό

Με ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χτες αστυνομικός των ΜΑΤ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου για τον ξυλοδαρμό πολίτη τον Φλεβάρη του 2020, όταν η κυβέρνηση έστειλε δυνάμεις καταστολής στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση κατασκευής υπερδομών κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ξυλοδαρμού συνέβη στις 25/2/2020, στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου, με τους μάρτυρες κατηγορίας - μεταξύ των οποίων και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μάρκος Σκούφαλος - να καταθέτουν πως επρόκειτο για αναίτια επίθεση σε βάρος του πολίτη και πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν εκείνος που τον πέταξε στο έδαφος και τον χτυπούσε, κάτι στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον δύο άνδρες των ΜΑΤ.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι ως επικεφαλής της διμοιρίας επιχείρησε να τον συλλάβει επειδή οι συνάδελφοί του είπαν πως τους εξύβρισε αλλά και ότι εφάρμοσε τη «νόμιμη» βία. Οσο για το κάταγμα στη μύτη του πολίτη, ανέφερε ότι ήταν από την πτώση στο έδαφος και ότι δεν ξέρει αν τον χτύπησε κάποιος άλλος από τους αστυνομικούς που συνέδραμαν τη σύλληψή του. Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο αστυνομικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ