Κυριακή 21 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Εικαστικά «βλέμματα»

Τη νέα ζωγραφική δημιουργία της παρουσιάζει η ζωγράφος και χαράκτρια Εύα Μελά

Νωπογραφίες (φρέσκο), πορτρέτα παιδιών και συνθέσεις με στοιχεία από τη φύση, καθώς και κάποια έργα σε ξύλο ή χαρτί, αντιπροσωπευτικά δείγματα από τις εικονογραφήσεις βιβλίων της δημιουργού, παρουσιάζονται στην έκθεση που εγκαινιάζεται αύριο (8μμ) στην αίθουσα τέχνης «έκφραση γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α).

Οπως σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης ο Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος «... Η Εύα Μελά εδώ και αρκετά χρόνια ζωγραφίζει σε φρέσκο και αναπόφευκτα έχει αποδεχτεί τους δικούς του τεχνικούς περιορισμούς. Η απαιτούμενη ταχύτητα της εκτέλεσης την έχει ασκήσει στη σχεδιαστική ευχέρεια, που με τη σειρά της προϋποθέτει συσσώρευση εμπειριών, παρατήρηση του ουσιώδους και ικανότητα έγκαιρων αποφάσεων την ώρα της ζωγραφικής πράξης. Η λιτότητα στα υλικά μέσα επιζητεί την ανάλογη αυστηρότητα και την εκφραστική χρήση τους. Η Εύα Μελά ζωγραφίζει κυρίως με τονικό τρόπο, αποδίδει δηλαδή τους όγκους, το φως και τη σκιά με διαβαθμίσεις του τοπικού. Χρωματικά ισορροπεί τις συνθέσεις σε μια κλίμακα γαιωδών κυρίως χρωμάτων: θερμές ώχρες, χοντροκόκκινα, πράσινες όμπρες, σιέννες, λευκό του ασβέστη και βαθιά μαύρα, που είναι φιλικά και συγγενή υλικά της ζωγραφικής επιφάνειας...».

«... Αν τα πουλιά στα έργα της ζωγραφίζονται ως φυλαχτά της φύσης, τα βλέμματα αυτών των παιδιών μοιάζουν να είναι μόνο κλαδί ανθρωπιάς πάνω στο οποίο μπορούν ελεύθερα και ασφαλή να καθίσουν. Η συνεύρεσή τους εικάζει ένα χαμένο παράδεισο». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ