Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Επιβεβαίωσαν τη «συνεργασία» τους

Με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα συναντήθηκε χθες στο Μαξίμου ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τη «συνεργασία» τους στη συνέχεια της αντιλαϊκής διαχείρισης στην πρωτεύουσα.

Οπως άλλωστε έλεγαν κατόπιν από το Μαξίμου, η συνάντηση έγινε «σε θετικό κλίμα» και στη διάρκειά της «εξετάστηκαν οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, ζητήματα όπου η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν», ενώ από πλευράς Δούκα ότι είχαν «μία εποικοδομητική συζήτηση» και ότι «συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία, επιδιώκοντας τη συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης και της νέας δημοτικής αρχής».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ» είχε πει ότι «το κυκλοφοριακό στην Αθήνα είναι ένα μεγάλο ζήτημα (...) το οποίο δεν έχει εύκολες λύσεις», βάζοντας στο κάδρο την «περαιτέρω υποστήριξη του συγκοινωνιακού έργου και από ιδιωτικούς φορείς», θυμίζοντας π.χ. ότι «τα ΚΤΕΛ έχουν αναλάβει ένα μέρος των μεταφορών περιαστικά της Αθήνας» ενώ «το ίδιο συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη», με τραγικά αποτελέσματα.

Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι «κάμερες θα μπουν, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους», με τον προγραμματισμό να προβλέπει 700 κάμερες, «ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας».

Και ξεκαθάρισε ότι στον καταμερισμό της αστικής διοίκησης «υπάρχουν και αποφάσεις που άπτονται της αρμοδιότητας της κεντρικής κυβέρνησης, τις οποίες προφανώς θα τις συζητήσω με τον δήμο της Αθήνας, αλλά δεν συναποφασίζουμε». Εφερε ως παράδειγμα το Μετρό στα Εξάρχεια, υποστηρίζοντας ότι «θα προχωρήσει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί», ενώ χαρακτήρισε «πάρα πολύ δύσκολο - αν όχι αδύνατον - η Βασιλίσσης Ολγας να ξανανοίξει για τα αυτοκίνητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ