Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Κ. Σημίτης στο Βουκουρέστι

Αναχώρησε χτες για το Βουκουρέστι ο Ελληνας πρωθυπουργός, όπου θα συμμετάσχει στη Διαβαλκανική Διάσκεψη και στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπ. Ετσεβίτ.

Στη Διάσκεψη, οι εργασίες της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθούν με την υπογραφή «χάρτη καλής γειτονίας, σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», θα πρέπει να σημειωθεί ότι δε θα συμμετάσχει η Γιουγκοσλαβία, καθώς συνεχίζει βεβαίως να ισχύει το ιμπεριαλιστικό εμπάργκο κατά της γειτονικής χώρας. Γεγονός που είναι δηλωτικό άλλωστε των συζητήσεων που θα διεξαχθούν. Συζητήσεις, που μεταξύ άλλων έχουν ως αντικείμενο ημερήσιας διάταξης την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή... Ως προς το θέμα, δε, του νέου αποκλεισμού της Γιουγκοσλαβίας, αξιοσημείωτη είναι και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία περιορίστηκε χτες να δηλώσει ότι... «ελπίζει» οι εξελίξεις να φέρουν τη γειτονική χώρα στις συναντήσεις αυτές.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, ένεκα της παρουσίας του στο Βουκουρέστι, ο Κ. Σημίτης θα μεταβεί στο χώρο που βρίσκεται το «Φάλκον», η τραγωδία στο οποίο στοίχισε τη ζωή του Γ. Κρανιδιώτη, για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα υπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ